ARENDAL: Den 20 år gamle kjæresten er blitt avhørt søndag. Til politiet har hun opplyst at ranerne kom på sykkel.

— Det kom to personer syklende forbi. De skal ha snudd på et tidspunkt og kommet tilbake til stedet hvor kjæresteparet gikk. De henvendte seg til 23-åringen og ba han ta av seg buksa, beltet og skoene, opplyser etterforskningsleder ved Arendal politistasjon, Jens Martin Reiersølmoen, til fvn.no.

23-åringen ble truet på livet.

— Han skal ha fått beskjed om at han ville bli skutt i benet dersom han ikke kledde av seg og ga eiendelene til de to. Han turte ikke annet enn å gjøre som de sa, sier Reiersølmoen.

I tillegg til klær, ga mannen fra seg nøkler og en Iphone.

Politiet har fått en vag beskrivelse av de to gjerningsmennene. Begge skal være i 20-årene, snakket gebrokkent engelsk og var ikledd mørke hettegensere.

Mennene kom syklende fra området Engekjærdalen. Etter trusselepisoden skal gjerningsmennene ha syklet i retning mot Barbu kirke.

— Vi ønsker svært gjerne at vitner melder seg. Spesielt om de har sett noen på sykkel som kan passe til beskrivelsen, sier Reiersølmeon.

Fædrelandsvennen var på åstedet i formiddag. Vår reporter så da to sokker med 200 meters mellomrom. Politiet opplyser at de var på stedet etter hendelsen i natt. Da ble det funnet et nøkkelknippe som tilhørte 23-åringen.