FLEKKEFJORD: Det var klokken 01.23 natt til lørdag politiet først fikk befatning med de seks ungdommene og en far fra Sandnes, som var i Flekkefjord i forbindelse med hyttetur.

— Ungdommene hadde havnet i slagsmål med en del lokale krefter. Det løste seg ved at politiet kjørte gjengen til en hytte der de bodde, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

Mørk skogsvei

Politiet satt dem av ved en skogsvei der de måtte gå det siste stykket til hytta på Stemtjønn selv.

— Det var bekmørkt og de var en del beruset. Da de kom frem til hytta, fant de ut at de savnet én, sier Solås.

Politiet ble varslet om dette klokken 03.18. Mannen som var savnet, var en 22 år gammel mann. På overkroppen hadde han kun en strikkegenser siden t-skjorta var revnet i slåsskampen tidligere på natta. Det var han som hadde med sin far på turen.

Måtte be dem slutte å drikke

Gjengen hadde lett etter mannen selv en kort periode før de kontaktet politiet. Politiet måtte imidlertid formane festdeltakerne om å slutte å drikke alkohol, så de kunne gi relevante opplysninger.

— De var veldig beruset, og var ikke så lette å få opplysninger ut av, sier operasjonslederen.

Politiet sendte ut en patrulje fra Norske Redningshunder samt en politihund. I løpet av en halv time hadde Flekkefjord Røde kors stilt opp med 11 personer.

Hadde sovnet i skogen

— Klokken 7.09 hadde en av vennene fått telefonkontakt med savnede. Han fortalte at han hadde våknet i skogen, men han visste ikke hvor han var. Han var blitt vekket av en redningshund, sier Solås.

Få minutter senere var mannen tilbake på hytta. Han var uskadet.

— Politiet har hatt alvorlige samtaler med dem. Selskapet, og særlig far, ble formanet, sier Solås.

— De ble pålagt å holde seg borte fra festlederen neste kveld på byen, legger Frank Solås til.