OSLO: Norway Cups åpningskamper åpnet med ett minutts stillhet på Ekebergsletta.

— Det var en veldig fin og sterk markering. Jeg tenkte veldig mye, og jeg tenkte i alle fall ikke på fotball, sier spiller på Giv Akt/Spangereids G14-lag Christoffer Tørressen til fvn.no.

Sammen med lagkompisene og samtlige spillere, lagledere og publikummere på Norway Cup i Oslo hedret han ofrene fra angrepene på Utøya og Regjeringskvartalet før kampstart. Markeringen med ett minutts stillhet, kom i tillegg til gårsdagens blomstermarsj på Ekebergsletta, og minnemarkering i Bekkelaget kirke søndag formiddag.

— Det kjenner godt å støtte alle ofrene, og holde rundt hverandre, sier Jonas Njerve(14), som spiller Norway Cup med svart sørgebånd klistret på armen.

30.000 spillere fra 51 nasjoner er med i årets Norway Cup, som varer en uke. Det var lenge usikkert om Norway Cup skulle arrangere på Ekebergsletta i Oslo, etter terrorangrepet i hovedstaden.

— Å avlyse dette, hadde ikke gagnet noen. Hele laget er med til Oslo, og dette er veldig viktig å være med på. Det er viktig å glede seg over livet, og komme videre. Det gjør vi nå, sier lagets trener Leif Vinsjevik.

Giv Akt/Spangereids G14-lag vant åpningskampen mot Fagernes 3-0, etter to mål av Christoffer Tørressen og ett mål av bursdagsbarnet Jonas Njerve.

Fædrelandsvennen er på Norway Cup denne uken. Send gjerne tips til saker til kristian.fjeldstad@fvn.no.