KRISTIANSAND: — Det er selvfølgelig delig å komme til Norge, sa Thor Hushovd etter å ankommet Kjevik med 13.40-flyet.

- Mange tusen mennesker ventes til Sørlandsparken. Hvordan ser du fram til det?

— Det er viktig at det er bra vær. Jeg håper det kommer mange folk, og gleder meg. Det blir spennende å delta på det første rittet på Sørlandsparken Grand Prix, sa syklisten.

Hushovd ville ikke kommentere gårsdagens TV2-sak om at han var på vei til BMC.

— Jeg har ingen ting å si om det. TV2 prøver seg, men de vet at jeg ikke kan si noe om det, sa Hushovd.

Hushovd har syklet en flere kriteriumsritt i Aust-Agder og på Østlandet de siste årene, men ikke i Kristiansand. Nå oppfordrer han sørlendingene til å ta turen ut til Sørlandsparken i god tid før kriteriumsrittet starter klokken 18.30. — Dette er en anledning til å se flere av verdens beste syklister lokalt. Det er første gang et så stort sykkelfelt er samlet i Kristiansand og det kommer til å bli en sykkelfest med mye action og moro. Det er denne dagen folk har sjansen, sier Hushovd.

Han ble overrasket da han kom til Kristiansand og så så mange stjerner samlet.

— Det er fantastisk å få et så stort felt. Jeg visste ikke at de hadde klart å samle så mange internasjonale stjener. Jeg er selvsagt stolt av å være lokal med så mange stjerner på plass, sier sørlendingen.

På samme fly som grimstadmannen ankom Philippe Gilbert og Fabian Cancellara Sørlandet.

- Hvordan er det å komme til Norge?

— Det er i hvert fall varmere enn i Sveits. Normalt kommer jeg hit for å drive langrenn eller vintersport, sa Cancellara, før han Hushovd og Gilbert hastet videre.

I ettermiddag byr Sørlandsparken Grand Prix på barne-, ungdoms og showritt, før kriteriumsrittet med de ypperste starter 18.30.