GRIMSTAD: Også under innbruddet i november 2009 tok tyvene seg inn gjennom vinduet som ble benyttet under nattas tyveriraid.

Da ble butikken plyndret for varer til omkring én million kroner. Butikkeier Thorbjørn Skalleberg anslår at det det er stjålet varer for omkring samme beløp i natt.

Boltet igjen

Etter hendelsen i 2009 ble vinduene sikret med kraftige bolter som ble skrudd gjennom karmene og festet i veggen. Det holdt ikke.

— Byggherren var her og sikret vinduene med nye beslag og gjennomgående bolter. De gikk tvers gjennom karmen, men de har klart å brekke de opp. Det er helt utrolig, sier Skalleberg til Fædrelandsvennen.

Ifølge innehaveren er metoden helt identisk med forrige brekk.

— Det er så likt at man kunne lagt blåpapir i mellom. Det er ren kopi av forrige innbrudd. Det er så man nesten ikke tror det var mulig, sier Skalleberg.

Nå vil han sikre butikklokalet med alarmanlegg. Det er felles alarmanlegg på senteret, men ikke i alle butikkene.

Det kan tyde på at tyvene er profesjonelle.

— Vanligvis vil innbrudd som dette bli fanget opp av sensorer i bygget, men det skjedd ikke denne gangen. Det kan tyde på at tyvene er profesjonelle, sier Skalleberg.

Under nattas innbrudd har tyvene kun gått etter eksklusive og dyre varer. Butikken selger kofferter. Tyvene har fylt disse med parfyme og lempet dem ut vinduet.

Fant koffert med tyvegods

Under opprydningen i dag løftet en av de ansatte på en koffert. Den viste seg å være svært tung.

— Da vi undersøkte den nærmere viste det seg at den var full av tyvegods. Gjerningsmennene har trolig blitt skremt og forlatt butikken i all hast, sier Skalleberg.Tidligere i dag hadde ikke politiet fått tips i saken. Skalleberg mener det vil være merkelig om ingen har sett noe. Det aktuelle vinduet ligger rett ut mot en av Grimstads mest trafikerte veier. Og 18 leiligheter på motsatt side av veien har utsikt rett ned til butikken.

— At de har tatt sjansen på å gjøre innbrudd gjennom dette vinduet er helt utrolig. De kan jo ikke ha nerver, sier han.

Politiet har få eller ingen spor i saken. Skalleberg forteller mandag kveld at man ved gjennomgang av overvåkningskamera har funnet to mistekelige personer på et opptak.

Innbruddet i 2009 ble oppklart av politiet, og omkring to tredeler av tyvegodset ble tilbakelevert til butikken. Varene ble solgt for halv pris.

— Det var en østeuropeisk bande som stod bak innbruddet sist. Det er lett å trekke paraleller, men jeg vil ikke spekulere i hvem som står bak, sier Skalleberg.