KRISTIANSAND: Onsdag kveld gjennomsøkte politiet flere leiligheter på jakt etter gjerningsmennene.

Se de dramatiske bildene fra politiaksjonen i sentrum.

— Politiet har gått til aksjon mot tre nye adresser i sentrum av Kristiansand uten at det har gitt resultat, opplyste operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no ved 23-tiden.

I løpet av natta er flere personer pågrepet, men politiet ville ved 5.30-tiden i dag ikke gå ut med ytterligere informasjon om de pågrepne. Politiet skal ha gjennomført aksjoner på flere adresser i løpet av natta.

Tre personer mistenkt Ifølge politiet er tre personer mistenkt i trusselsaken som ble meldt inn før klokken 20 onsdag kveld. Disse er navngitte personer, men det er usikkert hva slags delaktighet i forholdet alle har hatt.

SPERRET AV: Området rundt stedet trusselsituasjonen fant sted ble sperret av. (Foto: Øyvind Brenne)

— Vi fikk melding om at to til tre personer hadde truet seg inn i en leilighet like over gata. Meldingen gikk ut på at personer skal ha blitt truet med blant annet pistol og kniv, opplyser innsatsleder Leif Erik Garthus til fvn.no.Da tjenestemenn kom fram til stedet hadde de tre mistenkte stukket fra stedet. I hybelen satt to personer som begge var lettere skadet.

— Den ene var rispet i hånda med kniv, mens den andre hadde en hevelse i ansiktet. Ut over det skal de ikke være alvorlig skadet, opplyser politiet.

Stormet leilighet

Polititjenestemenn gikk ved 20.30-tiden til aksjon på en adresse i Fjellgata i Kvadraturen.

Tjenestemennene måtte slå seg inn i leiligheten ved hjelp av rambukk da en person ikke ville overgi seg frivillig. Denne personen viste seg å bare være et vitne som oppholdt seg i leiligheten til en av de mistenkte, sier Lauvnes.

Mannen ble ført ut av leiligheten i håndjern og satt i politibil. Boligen ligger like ved parkeringshuset i Slottsquartalet.

Skarpskyttere

Politiet satte opp vaktposter på flere gatehjørner da det var usikkert hvor gjerningspersonene oppholdt seg.

Naboer og forbipasserende ble bedt om å holde seg borte av politiet mens aksjonen pågikk.

— Vi ser veldig alvorlig på slike situasjoner når det dreier seg om trusler som involverer pistol, understreker Garthus.

Store politistyrker ble sendt til stedet. Minst åtte politipatruljer var på plass i området en periode.

— Alt tilgjengelig personell ble kalt ut til oppdraget. Det ble benyttet tjenestemenn fra både Kristiansand, Søgne, Vennesla samt tilgjengelig UP-patruljer, sier Lauvnes.

- Truet med pistol

Ifølge politiets innsatsleder Leif Erik Garthus ble minst én person truet med pistol.

— Vi vet foreløpig ikke årsaken til selve hendelsen, opplyste Garthus til fvn.no på stedet.

Ifølge vitner på stedet skal ikke de involverte være i nær relasjon. Hendelsen fant sted i et hybelhus i Tordenskjoldsgate.

PÅGREPET: Her er mannen pågrepet, og ført ut i en ventende politibil. (Foto: Torstein Øen) Foto: Torstein Øen