GRIMSTAD: Under en pressekonferanse i Grimstad torsdag formiddag lanserte Fremskrittspartiets lokallag i Iveland, Grimstad og Lillesand Lene Langemyr som sin motkandidat til Ingebjørg Godskesen.

De tre lokallagene mener den sittende stortingsrepresentanten har vært lite samlende og håper å få støtte fra andre lokallag til å dumpe Godskesen ned på lista.— Vi hadde aldri satt i gang dette sirkuset hvis vi ikke trodde det var gode muligheter for flertall på nominasjonsmøtet, sa leder i Grimstad Frp, Terje Stalleland, til Fædrelandsvennen.

Feil om støtte

Stalleland hevder Langeland har støtte fra 30 prosent av utsendingene til nominasjonsmøtet og at 30 prosent ikke har tatt stilling. Han hever samtidig at Godskesen kun har støtte fra 40 prosent.

— På bakgrunn av alle de tilbakemeldingene jeg har fått i forkant av denne pressekonferansen, tror jeg ikke de har rett i sine anslag. Støtten til meg er langt større, mener Godskesen, og legger til:

— Hvor mange lokallag var det som holdt pressekonferansen i dag? Vi er tross alt 13 lokallag til sammen, sier Godskesen.

— Føler du Langeland truer din stortingsplass?

— Nei, jeg gjør ikke det. Hun er ikke noen større trussel enn en annen motkandidat som vil inn på Stortinget, sier Godskesen.

Reagerer på pressemeldingen

Hun har ingenting i mot at Lene Langemyr er lansert som motkandidat.

— Jeg hadde faktisk ventet at andre ble ført fram som motkandidater, så dette er ikke overraskende. Jeg ble selv lansert som motkandidat før jeg kom inn på Stortinget, sier Godskesen.

Hun reagerer imidlertid på metoden som er brukt.

— Jeg ble overrasket da Lene Langemyr ble lansert i en pressemelding. Men hvis de aktuelle lokallagene tror de har større sjanse til å nå gjennom ved å avholde en pressekonferanse, så er det deres valg, sier Godskesen.

Gode venner

Hun sier hun har et godt forhold til motkandidaten.

— Vi er gode venner og jeg har ikke et vondt ord å si om henne. Uansett om jeg skulle seire nominasjonsprosessen, så blir hun satt opp som andrekandidat, sier Godskesen.

— Hva tenker du om at Stalleland kritiserer deg for ditt standpunkt i debatten om fylkessammenslåing?

— Mitt svar på det er at jeg hadde gått mot programmet til Aust-Agder Frp dersom jeg ikke hadde frontet mitt syn. Vi har programfestet å kjempe for å beholde Aust-Agder som et fylke inntil fylkeskommunen er nedlagt, sier Godskesen.