Kristiansand: 22-åringen møtte til militærtjeneste 11. januar i år. Da ble han ransaket av en narkotikahund etter eget samtykke. Hunden ga tegn på stoff i bagasjen til 22-åringen. Han ble ytterligere ransaket, og da ble det funnet spor etter cannabis i jakkelomma og bukselomme. Det ble videre tatt urinprøve og hårprøve. Urinprøven ba positivt utslag på cannabis. Den unge mannen erkjente bruk av hasj på stedet, og at stoffet ble brukt fire dager før han kom til militæret. Stoffet var for øvrig kjøpt av en ukjent person i Kristiansand i desember. Handelen omfattet fem gram hasj til en pris på tusen kroner.

Dagen før han møtte til militærtjeneste kjøpte han også to-tre gram marihuana av en ukjent person ved Akerselva i Oslo.

Ifølge tiltalen, som er reist mot mannen, skal han også i desember solgt eller formidler 30–40 gram hasj fra en rekke forskjellige personer.

Da saken var til behandling i tingretten møtte ikke den tiltalte fram. Saken ble likevel fremmet i hans fravær. Det forelå tilståelser i politiavhørene som er gjennomført.

Kristiansand tingrett har dømt mannen til betinget fengsel i 30 dager med to års prøvetid. I tillegg må han betale en bot på 4000 kroner. Uten tilståelsesrabatt ville straffen normalt ha vært ubetinget fengsel.