VENNESLA : Onsdag var Stiftelsen Vigeland hovedgård til stede for å overta stedet etter innehaver Vibeke Krange El Aini, som har drevet Idyllen restaurant i et år. De fikk ordentlig bakoversveis. El Aini hadde tatt med seg rubbel og bit. Lokalet var helt rensket.

Til Vennesla Tidende sier styreleder, Magne Nordvik, at den tidligere leietakeren hadde tatt med seg ting som tilhørte stiftelsen. Bare kjøkkenet som er fjernet kostet eieren av stedet flere millioner kroner.

– Vi vil på mandag vurdere hva vi skal gjøre. Det kan bli aktuelt å politianmelde tidligere daglig leder. Det kan se ut som at hun har tatt med seg eiendeler som tilhører stiftelsen, sier advokatfullmektig Marius Larsen til fvn.no. Han er engasjert av stiftelsen.

— Prøvd å få til møte

Ifølge Larsen er det ikke beregnet verdier på tapet. Han ser alvorlig på saken.

– Vi har prøvd i flere uker å få til et møte med henne for å finne en løsning. Korrespondansen har gått gjennom hennes advokat.

– Hva er grunnen til denne striden?

– Det blir bare å spekulere. I beste fall beror alt på en misforståelse, i verste fall er dette en handling kun for å ramme stiftelsen. Hun er vel skuffet over at hun ikke fikk ny leiekontrakt, forteller Larsen.

– Hvorfor fikk hun ikke fornyet leieforholdet?

– På grunn av måten hun drev stedet på i et år. Det var ikke tilfredsstillende. Det er ulike årsaker, som jeg ikke vil gå inn på.

– Overholdt ikke Vibeke Krange El Aini kontrakten?

– Nei, det gjorde hun for så vidt ikke, uten at jeg vil gå mer inn på det, sier advokaten.

- Alt jeg har tatt er mitt

Fvn.no lyktes fredag ettermiddag i å få kontakt med tidligere Idyllen-eier Vibeke Krange El Aini.

— Alt jeg har tatt med meg fra Vigeland, er mitt. Det jeg har tatt har jeg rettmessig krav på. Jeg kjøpte opp hele konkursboet i fjor. Det ville ikke stiftelsen. Jeg har papirer på alt dette. Nå er jeg sliten, sier Vibeke Krange El Aini til fvn.no.

- Hva tenker du om stiftelsen vurderer å anmelde deg?

— Jeg har papirer på alt, gjentar den tidligere Idyllen-eieren som nå vil starte opp virksomhet i Kristiansand.