Donnspiller Hamiti og MKspiller Wichne er to av 36 talenter fra hele landet som fram til i morgen har utfoldet seg på Statoils Talentleir. På åpningsdagen onsdag ledet Brede Hangeland treningen og holdt foredrag.

Landslagskapteinen var imponert over ferdighetsnivået til talentene, men rettet samtidig en advarende pekefinger til dem som tror at fotballtalent alene holder for å bli toppspiller.

— Jeg tror mange av dem som er her på mange måter er større talenter enn det jeg var på samme alder. Men du kommer bare et stykke på vei med fotballtalent, det viktigste er at du også må ha talent for å trene, være tålmodig og ta de små stegene. Først da kommer de store resultatene, sa Hangeland under sitt åpningsforedrag.

Talentleiren, som er det nærmeste en 14-åring kommer en landslagssamling, byr på mer enn fotballopplevelser. Mellom treninger, kamper og foredrag, har det vært St.Hans-feiring, strandtur og et besøk på Oljemuseet i Stavanger. Toppfotballsjef Nils Johan Semb er godt fornøyd innsatsen blant spillerne og ser ikke bort fra at det finnes fremtidige tippeligaspillere blant talentene.

— Her får de brynt seg mot de beste på sin alder, samtidig som de tydelige tilbakemeldinger å jobbe med. Det gir dem et solid grunnlag for å kunne bli spillere i toppklasse, sier Semb.

Blant spillere som tidligere har blitt tatt ut til Statoils Talentleir finner vi Moldes midtbanesjef, Magnus Wolf Eikrem, Manchester Uniteds Joshua King og Vikings angrepsjuvel, Valon Berisha.