Det siste døgnet har følgende melding spredt seg som ild i tørt gress på nettsamfunnet Facebook:

«Hei! Dette er Hilde fra Lotto på Hamar. Norsk Tipping er nå på Facebook, og i den anledning vil 10 heldige vinnere få en premie på hele 2 millioner skattefrie, norske kroner! Alt du trenger å gjøre er å like denne lenken, og du kan være en av de heldige som får sommeren snudd på hodet i år!»

Det hele kan virke veldig forlokkende, bare å trykke på ”liker” og ha mulighet til å vinne to millioner kroner. Men så enkelt er det nok ikke.

— Norsk Tipping står ikke bak meldingen, og det er ikke sånn man blir Lotto-millionær. For å bli det er man fremdeles avhengig av å kjøpe kupong og ha en god porsjon flaks, sier kommunikasjonssjef i Norsk Tipping, Magne Vikøren, til fvn.no.

Selskapet anbefaler derfor ingen om å trykke på ”liker” på omtalte melding. De har også lagt ut samme oppfordring på sin offisielle Facebook-side.

Norsk Tipping tar sterk avstand fra at noen misbruker deres navn på nettsamfunnet Facebook. FOTO: Skjermdump

— Vi vet ikke hva som ligger i denne linken, om det er et virus eller noe annet, men vi tar sterkt avstand fra dette. Vi setter heller ikke pris på at noen misbruker vårt navn på denne måten, forklarer Vikøren.

Han har derfor tatt kontakt med Facebook Norge for å informere om meldingen.

— De ser nå på saken, forteller han.