VENNESLA: — Vi er i dialog med Læringsverkstedet, men har ikke kommet til noen enighet. Vi snakker om å få til noe sammen, sier styremedlem i Normisjon, Rune Syvertsen.

Menigheten i Vennesla eier og driver Søndagsbakken barnehage, som ligger langs Venneslavegen, mellom Vennesla videregående og Venneslaheimen. Enheten fra 1980-tallet har 24 plasser og fem fast ansatte.

Mistet tilskudd

I januar 2011 kom en ny tilskuddordning som landets private barnehager siden har klaget på. Tilskuddet reguleres etter driften i de kommunale barnehagene. I Vennesla er de ti private barnehagene trukket 2,7 millioner i tilskudd for 2011. Søndagsbakken er i høst trukket 126.000 kroner i støtte.

Barnehagen har truet med å stenge.

— Vi har jobbet med tre alternativer: Å legge ned, få til et samarbeid med Læringsverkstedet eller fortsette driften med redusert tilbud, sier Syvertsen.

Ønsker fortgang

Rune Syvertsen sier de nå gir full gass med mål om å etablere et samarbeid med Læringsverkstedet.

— Det er nesten umulig å drive en barnehage uten å ha en sikker inntjening. Det er trist eventuelt å måtte legge ned, derfor er vi samtaler med Læringsverkstedet, sier styremedlemmet i Normisjon. Menigheten har også vært i kontakt med Vennesla kommune om planene for en større utbygging. Lite er foreløpig konkret.

Tenker stort

— Tenker dere en stor utbygging?

— Vi har tenkt i de baner. Det er lettere å drive en barnehage med størrelse, sier Rune Syvertsen. Han understreker at Normisjon ikke vil klare en slik utbygging alene.

Tomt til utvidelse må kjøpes av kommunen. Nå skal det søkes, for eieren av Søndagsbakken erkjenner at de har hast med å få til en avklaring. I det samme området, på jordet ved siden av barnehagen, planlegger Vennesla kommune å bygge et dagsenter og senere boliger for demente. Det er avsatt 18 millioner 2013–2015.