FARSUND: — Tilsynsbesøkene ble gjennomført på et tidspunkt da vi hadde mange nyansatte og ferievikarer som dessverre ennå ikke hadde hadde fått tilstrekkelig kursing og opplæring i interne rutiner og praksis. Vi er nå godt i gang med en omfattende kursing av medarbeidere. Vi føler oss trygge på at alle avvik som er påvist, skal være rettet opp innen tidsfristene som er gitt, sier administrerende leder Jan Harald Kjærre.

Hovedårsaken til at mange medarbeidere valgte å slutte i Cocoon tidligere i år, var omlegging av turnus som en følge av at selskapet i fjor gikk med 1,2 millioner kroner i underskudd. En endring av målgruppen til en større andel unge med spesielle behov, var også medvirkende til at flere takket for seg.

— Vi har i løpet av sommeren og høsten klart å rekrutterte mange erfarne og godt kvalifiserte medarbeidere. Nær 70 prosent av de ansatte i turnus, har barnefaglig utdanning, sier daglig leder Anne-Bente Aunevik Kjærre.

Ser fremover

Cocoon-ledelsen ønsker nå å se fremover.

— Selv om Cocoon langt fra er alene om å ha fått varsel om bortfall av godkjenning, er dette selvsagt ikke hyggelig. Vi tar dette svært alvorlig, og vil bruke det til å utvikle oss til å bli bedre. Vi har allerede kommet langt når det gjelder opplæring og kursing av ansatte. Vi er også i og har hatt tett dialog med Bufeat, skole og politi for å avklare ansvar og rutiner framover, sier Jan Harald Kjærre.

Når det gjelder kritikken som er reist mot bruk av politi til å håndtere utagerende ungdom, ønsker Jan Harald Kjærre ikke å kommentere enkeltsaker.

— Jeg kan forsikre at vi ikke bruker politi til å ivareta våre oppgaver, men må som andre i samfunnet kunne be om assistanse dersom det skulle oppstå situasjoner som alvorlig truer sikkerheten til det enkelte barnet, andre barn eller ansatte, sier Jan Harald Kjærre.

Stor virksomhet

Ekteparet Anne-Bente Aunevik Kjærre og Jan Harald Kjærre eier 50 prosent hver av aksjene i Cocoon. Selskapet omsatte i fjor for 27 millioner kroner. Virksomheten gitt i fjor med 1,2 millioner kroner i underskudd, men i perioden 2008 til 2010 hadde selskapet positive resultater før skatt på henholdsvis 2,6 millioner, 8,6 millioner og 1,3 millioner kroner. Virksomheten er i dag i all hovedsak lokalisert i Farsund- og Lyngdal-regionen. Cocoon har i år rundt 70 medarbeidere på lønningslisten, med vikarer.