GAVE: Sentereierne Svein-Tore Råmunddal (t.v.) og Gunnar Malmgård fikk gullsko i gave fra viseadministrerende direktør i Forbrukersamvirket Sør. Foto: Hildegunn M. Aslaksen

LILLESAND: — Det er veldig gøy endelig å kunne si: Nå skjer det noe. Nå, endelig, kommer det! sier senterleder Alice L. Høye.

Onsdag presenterte hun og eierne Svein-Tore Råmunddal og Gunnar Malmgård «Nye Lillesand senter».

Expert-bygget skal rives, slik at senteret får en ekstra fasadevegg mot vest. Foran senteret, mot gamle E 18 blir det 250 nye parkeringsplasser. På vestsiden etableres 66 parkeringsplasser til.

— Vi ønsker å ta tak i hele estetikken. Hele området skriker jo etter et totalgrep, sier Malmgård.

Coop

Et nytt tilbygg i en etasje reises på tvers. Her bygger Forbrukersamvirket Sør. Lavpriskjeden Coop Extra skal fylle det 2500 kvadratmeter store tilbygget.

— Vi har ikke vært i Lillesand siden 1986, men vi har jobbet mye med det de siste 20 årene, og har hatt Lillesand på vår ønskeliste, sier viseadministrerende direktør i Forbrukersamvirket Sør, Kay Arne Nedrejord.

— Coop er jo medlemseid. Vi har 1136 eiere i Lillesand på postnummer 4790. Sånn sett har vi 1136 eiere som ikke har sin nærbutikk her, sier Nedrejord.

Målet er at det nye senteret og tilbygget skal stå ferdig til jul neste år.

Lekkasje

Eierne holder også på å pusse opp andre etasje i senterbygningen. Nye Lillesand senter skal inneholde flere motebutikker, bøker, leker, apotek, sport, kafé, optikk og kjøkkenartikler.

— Vi er ferdige med å tuste og tøyse her på Lillesand senter. Når vi er ferdige til jul neste år, skal det være 25 butikker her, sier senterleder Leland.

Målet er å stoppe handelslekkasjen til Sørlandsparken.

— Dette er ingen konkurranse med sentrum. Men skal handelen også i sentrum bestå, må vi stoppe lekkasjen til Sørlandsparken, sier Svein-Tore Råmunddal.