OSLO: Torsdag legger programkomiteen i SV sitt forslag til stortingsvalgprogram for 2013. Næringsdelen av dette programmet er ledet av Holmelid. Han har etter tre år på Stortinget blitt partiets næringspolitiske frontfigur. Han håper han får mulighet til å jobbe videre med dette også etter valget i 2013. — Det er morsomt å jobbe med denne sektoren, og jeg er glad for at partiet vil ha meg med en gang til. Jeg liker best å jobbe med næring og kunnskap, men de områdene går sammen med hverandre. Næring, kunnskap og miljø er ofte flere sider av samme sak, sier Holmelid.

Han mener SV nå har en næringspolitikk som treffer mye av det som næringslivet er opptatt av, og Holmelid mener selv at det er viktig å ha fokus på livslang læring og behovet for økt kompetanse i årene som kommer.

— Ett av tiltakene i vår næringspolitikk er økt satsing på livslang læring. Det er noe for eksempel Node har spilt inn og peker på er viktig å satse på.

— Det er viktig med etter- og videreutdanning innen mange yrkesretninger, ikke bare ingeniører. Også håndverkere opplever at det kommer ny teknologi, sier Holmelid.

Han er naturlig nok også opptatt av å styrke samarbeidet mellom forskning og næringsliv og nevner at dette må til for å møte internasjonal konkurranse. Dagens ordning, som blant annet finansierer Node- og Eyde-nettverket, må styrkes. Vi ønsker også å etablere et nytt nivå på nettverksarbeid, Global Centre of Expertice, sier Holmelid.