KRISTIANSAND: — Etter flere tiår med kamp for at unge mennesker skal ta ansvar for egne barn, er dette et steg tilbake, sier Kjell Ingolf Ropstad, stortingsrepresentant for KrF i Aust-Agder.

Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Silje Katrine Robinson

«Det er også uheldig å bruke begrepet «vanlig familie» om kjernefamilien. Da fremstår andre familier som «uvanlige» og mer spesielle enn de er», står det i heftet. Heftet er et nytt ressurshefte for grunnskoleopplæringen og skal være til støtte for lærere og andre, skriver Vårt Land.

To om oppdragelsen

Ropstad er redd for at heftet formidler til unge at de ikke trenger å være to om å oppdra et barn og at det skal gjøre at de får mindre respekt for det ansvaret det er å oppdra barn.

Det nye heftet er delt i to deler og du kan lese dem her og her.

”Vårt poeng er å vise hvordan barn formes til å bli heteroseksuelle fra de er helt små

Sitat fra lærebok— Det kan virke som om man ønsker å fremstille alt som like bra, men jeg mener det er viktig å kunne løfte frem det jeg synes er barnas beste; to omsorgspersoner. Det beste av det er å vokse opp med mor, far og barn, men også to omsorgspersoner er bra, sier han.

- Skal ikke være redd for idealer

Han understreker at han mener det er viktig å ha respekt for alternative samlivsformer, men at den respekten ikke behøver å bety at man trenger å to ned det han kaller «det beste».

— Vi skal ikke være redde for å løfte opp idealer og fremholde at mor, far og barn er det beste, sier han.

Ropstad får støtte av partikollega og stortingsrepresentant Dagrun Eriksen.

— Vår reaksjon har vært at vi opplever at dette er et forsøk på å være så politisk korrekt at man begynner å bevege seg langt unna virkeligheten til 95 prosent av norske familier og får et uriktig inntrykk av hvordan familielivet er, sier hun.

”Vi skal ikke være redde for å løfte opp idealer og fremholde at mor, far og barn er det beste

Kjell Ingolf Ropstad, politiker (KrF)

Toleranse for mangfold

Også hun understreker at det er viktig å ha toleranse for mangfoldet.

— Men det går samtidig an å beskrive en virkelighet som de fleste barn opplever er deres hjem og deres hverdag, sier hun.

I tillegg til det nye heftet, blir også en ny bok introdusert i grunnskoleopplæringen. Boka heter «Seksualitet i skolen» og peker blant annet på at det er uheldig å bruke befruktningen som ramme for seksualundervisningen.

I tillegg legges det mye vekt på at heteroseksualitet ikke skal tas for gitt og at mange kan endre seksuell legning i løpet av livet sitt.

— Vårt poeng er å vise hvordan barn formes til å bli heteroseksuelle fra de er helt små, og på den måten protestere på forestillingen om at heteroseksualitet er medfødt og naturlig, står det i læreboken.

Hva mener du? Diskutér under!