LYNGDAL: — Nå er det mest sannsynelig over. Vi håper vi så slutten i går, sier regionansvarlig i NCC Roads, Stein Erik Kvam.

Det var klokken 18. 18 tirsdag kveld at politiet fikk meldingen om diesellekkasje fra NCC Roads i Lyngdal. På grunn av tørt og fint vær, ble all dieselen liggende i overvannskummer og rørsystemer inne på anleggsområdet.

Hindret avrenning til offentlig avløpssystem

Tirsdag kveld var brannvesen og Septikservice i full gang med å pumpe opp dieselen. Alle rør og kummer ble spylt, og det ble foretatt en videoinspeksjon i rørene etter avsluttet oppsamling.

— Vi var heldige med været og den lange tørkeperioden som gjorde at rør og kummesystemer inne på området på anlegget var tomme og kunne ta imot så store mengder væske uten at det rant ut i det offentlige avløpssystem, og videre ut i naturen.

Kvam roser både interne og eksterne folk som fikk sugd opp all diesel, og spylt ut av kommer og rørsystem på området.

— Nå venter vi bare på en sluttrapport fra brannvesen og Septikservice. Nå har vi kontaktet forurensningsansvarlig, som er Kystverket i Horten. Når alle forhold er klare, vil vi oversende rapport til dem, informerer Kvam.

Hindrer lekkasje

— Dyreliv og vegetasjon ville jo ikke hatt det greit dersom dieselen kom ut i naturen. Diesel forurenser mye, så nok en gang må jeg berømme både interne og eksterne folks innsats. De bidro sterkt til at vi unngikk dette, sier Kvam og uttrykker stor lettelse.

En demning av sandsekker og lenser er bygd opp på anleggsområdet for å ha kontroll på vannet før det renner videre ut i bekker og i Kvavikfjorden.