KRISTIANSAND: Dette er hovedinnholdet i et kompromissforslag som Ap, Høyre, KrF og Senterpartiet har samlet seg om på et møte tirsdag formiddag i fylkesutvalgsmøtet på Quality hotell i Kristiansand.

Fylkespolitikerne ber om at en folkeavstemning i Aust-Agder gjennomføres snarest mulig.

– Det politiske flertallet i Vest-Agder har gått til valg på standpunktet om ett Agder. Det har i høringsrunden ikke fremkommet sterke ønsker om folkesavstemning i Vest-Agder, sier de fire partiene.

– Det vil være avgjørende for Vest-Agder at en eventuell sammenslåing kan gjennomføres senest innen 1. januar 2014, heter det i uttalelsen.

Fylkesutvalgets vedtak skal formelt fattes tirsdag ettermiddag. Forslaget blir innstilling til Vest-Agders fylkesting 16. juni.

Ber Aust-Agder raske på

Fylkespolitikerne i Vest-Agder ber samtidig nabofylket om å holde en folkeavstemning om ett Agder allerede til høsten.

— Både av hensyn til de ansatte i fylkeskommunen og innbyggerne i Vest-Agder bør Aust-Agder holde folkeavstemning allerede til høsten, sa Frps Line Skøi Wennesland i fylkesutvalget i ettermiddag.

Utvalget gikk inn for å sløyfe en folkeavstemning i Vest-Agder fordi folkeviljen i dette fylket er så positiv til ett Agder. Men under debatten signalserte flere politikere sterk utålmodighet med Aust-Agder. Tidligere har man i aust gått inn for å holde folkeavstemning samtidig med fylkestingsvalget høsten 2011. - Hensyn til de ansatte

Dette er for lenge til, mener både Ap, Frp og Sp i Vest-Agder.

— Vi trenger aller helst en raskere avklaring, særlig av hensyn til de ansatte, sa Sps Jon Grindland.

Han fikk støtte av fylkesvaraordfører Toril Runden (Ap) og Skøi Wennesland.

— Vi er avhengige av høyt kvalifiserte medarbeidere. Hvis de skal gå i halvannet år og vente på at Aust-Agder bestemmer seg, kan vi risikere at de søker seg over i andre jobber i mellomtiden, sa Skøi Wennesland.

Mandag skal fylkespolitikene i Aust-Agder diskutere folkeavstemningen.