KRISTIANSAND: 17 kroner med rabatt, 21 uten. Det er prisen du må betale hvis du vil inn til Kristiansand i rushtiden. Areal— og transportutvalget (ATP), det interkommunalt samarbeidet om samferdsel i Kristiansandsregionen, diskuterte rushtidsavgift på sitt møte fredag. Det var NRK Sørlandet som først omtalte saken.

— Vi har vært innom det meste før, men nå er tidspunktene du må betale og summene helt konkrete, forteller Terje Damman (H), fylkesordfører i Vest-Agder og leder av ATP-utvalget.

Tidlig start

Fra klokken 06.30 til klokken 09.00 hver morgen, koster det ekstra å kjøre gjennom bommen. Om ettermiddagen betaler du mer mellom 14.30 og 17.00. I helgene slipper du rushtidsavgift.

— Ingen er begeistret for dette, men vi så oss nødt til å innføre denne avgiften. Når det ble slik, synes vi nivået er levelig, sier Damman.

For større kjøretøyer vil prisen være 42 kroner i rushtiden. Prisen for en vanlig passering utenom rushtid, vil være 14 kroner for personbiler.

Klart i sommer

Rushtidsavgiften skal nå opp i Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune. Hvis rushtidsavgiften blir vedtatt her, skal hele pakken inn til Vegdirektoratet for godkjenning. Damman tror på rushtids-oppstart i sommer.

— Saken kommer opp i fylkestinget og bystyret i desember. Så kommer saken til Vegdirektoratet utpå nyåret. I tillegg må vi ordne en del tekniske ting, så jeg regner med vi startet en gang i sommer, sier Damman.