LINDESNES: Raneren skal i følge banken ha fått med seg "noen tusenlapper". Det skal ikke være snakk om noe stort beløp.

Mandag formiddag aksjonerte politiet mot en adresse han skal ha en tilknytning til.

— Den mistenkte ble gjenkjent av en ansatt i banken. Denne personen er et ukjent navn for politiet fra før. Vi må derfor understreke at vi først og fremst ønsker å komme i kontakt med personen, slik at han eventuelt kan sjekkes ut av saken, sier politiets innsatsleder Reidar Halvorsen.

Politiet leter nå i området med hund. Samtidig undersøkes leiligheten til den mistenkte personen.

Væpnet politi gikk til aksjon, men det viste seg senere at mannen ikke hadde noen tilknytning til ranet.

Aksjonerte

Klokken 11.15 bekrefter politistasjonsjef Bjart Gabrielsen til fvn.no at politiet har fått svært interessante opplysninger i etterforskningen av ranet. Informasjonen gjorde at politiet da aksjonerte.

— Jeg ønsker ikke si hvor politiet er akkurat nå, det kan rote ting til for oss. Men jeg kan bekrefte at vi har svært interessante opplysninger som vi jobber etter, sier Gabrielsen, som udnerstreker at politiet fortsatt etterforsker saken bredt.

Ranet

Politiet fikk melding om ranet klokken 09.48. — En mannsperson kom inn i banken og truet med det som ble oppfattet som et håndvåpen. Han kom av gårde med et ukjent pengebeløp, opplyser politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

Ifølge operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland, skal raneren hatt noe som lignet et palestinaskjerf foran ansiktet.

— Videre har vitner beskrevet gjerningsmannen som yngre. Etter ugjerningen forlot han banken. Ingen skudd ble avfyrt, og ingen personer kom til skade i ranet, sier operasjonsleder.

Politiet er på stedet. Raneren er ikke pågrepet.

— Vi holder nå på å se gjennom overvåkningsvideoer og avhører vitner. Så får vi se hva vi finner ut, forteller operasjonsleder.

Øyvind Brådland la ut melding på Twitter om at han var blitt vitne til at en mann ranet Sparebanken Pluss med pistol. FOTO: Privat. Foto: Privat

Gikk rolig inn i bankenØyvind Brådland jobber i etasjen over banken. Han ble sjokkert vitne til ranet.

— Jeg hadde vært på butikken, og da jeg var på vei tilbake til kontoret så jeg en mann som kom gående med et tørkle foran ansiktet. Han spaserte rolig inn i banken. Jeg stusset veldig på bekledningen og bestemte meg derfor for å ta en nærmere kikk, forteller Brådland til fvn.no.

Truet med pistol

Han kikket derfor inn gjennom vinduet. Først kunne han ikke se stort.

— Men så flyttet jeg meg rundt hjørnet og da så jeg alt. Mannen truet en av de ansatte med en pistol. I tillegg hadde han en gul pose, jeg tror det var en Prix-pose, som han la pengene i, forteller han.

I et håp om å kunne se ransmannen da han forsvant fra stedet, løp Brådland inn i bygningen for å følge med i vinduet.

— Jeg ble jo litt redd, samtidig som jeg ønsket å se hvilken vei han tok. Jeg tenkte derfor at det var best å gjøre dette fra innsiden av bygget. Men jeg så aldri at han kom ut den veien hvor jeg stod, så raneren må ha tatt en annen vei, forteller han.

Husker ikke tøyet

Han har ikke vært i kontakt med politiet, men har informert de ansatte i banken om hva han så.

— Så de tar vel kontakt dersom det er noe de lurer på. Uansett så har de vel sikret seg gode overvåkningsbilder av raneren, sier han.

- Kan du beskrive hvordan raneren så ut?

— Jeg la ikke så godt merke til tøyet, så jeg kan ikke beskrive ham så godt. Det var mest tørkleet i ansiktet som jeg hang meg opp i. Han hadde det over nesen og munnen. Ellers så han litt slaskete ut. Tynn og slaskete, forklarer han.

Tøff situasjon

De som var til stede da ranet skjedde blir nå tatt hånd om av bankens bedriftshelsetjeneste.

— Selv om det ikke var noen som kom fysisk til skade under ranet er dette en tøff situasjon for de ansatte og kundene. Vi har et eget program for situasjoner som dette, og det er vi nå i gang med å gjennomføre, opplyser banksjef Trond Bæck til fvn.no.

Han har ikke oversikt over hvor mange som befant seg i banken under ranet.

— Men etter hva jeg har forstått var det få kunder i banken og normal bemanning.

Banskjefen kan ikke si noe om hvor mye penger som raneren fikk med seg.