FULL VINTER: Det er bare å finne fram varme klær og ski. Kuldegrader og snø har jaget høsten bort fra Hovden. Foto: kirsten leira
Beite: De finner noen gresstuster ennå, hestene ved Hovden gård. Foto: Trond Stalsberg Mydland
Lysløypa: Her ser vi fra den oppkjørte lysløypa nedenfor Hovdehytta. Men det er ikke lurt å bruke de nyeste skiene. Foto: Trond Stalsberg Mydland
Snøvidde: Hovden i vinterskrud. Her fotografert fra Fjellstoga, i retning Hovden. Foto: Trond Stalsberg Mydland
Skiløype: Vil du ut og gå, anbefales det ikke ta fram de nyeste skiene. Foto: Trond Stalsberg Mydland

BYKLE: — Det var 15 kuldegrader da jeg gikk til jobb kvart over åtte i morges, forteller en begeistret Kirsten Leira, turistvert ved Destinasjon Hovden, til Fædrelandsvennen.

- Jo kaldere, dess bedre. Jeg elsker dette været, fortsetter hun og forteller om strålende sol og 15 cm med snø utenfor vinduene i sentrum. Den ekstreme kulden som meldte seg på tampen av oktober ble registrert på Lundane i natt.

— Det var en fantastisk natt og morgen, med fullmåne og helt klart vær, forteller hun.

Finn fram skiene!

Ingrid Bjåen opplyser at det nå er åpnet to langrennsløyper på Hovden:

Lysløypa ved langrennsarenaen og yttersløyfa i Røyrvikåsen. Begge er kjørt opp med snøskuter de siste dagene.

- Men jeg anbefaler å spare de beste skiene til litt senere i sesongen. Det kan være litt grus og sand i sporene, fortsetter Bjåen.

At kulda kommer tidlig og spesielt at den kommer før de store snømengdene, mottas svært positivt i fjellbygda.

— Det er bra vi får tele i bakken og at vannene fryser til før det blir så mye snø. Da er grunnlaget bedre. I fjor rakk ikke vannene å fryse til før snøen kom. Dette lover bra med tanke på å få en lang sesong, mener Kirsten leira.

Stor snøproduksjon

Også ved Hovden Alpinsenter er humøret på topp:

— Vi startet snøkanonene torsdag og har fått produsert masse deilig snø. Her ble der målt minus 19 tidlig i dag. Det gir ypperlige forhold for produksjon. Nå er planen å ta en pause fra i ettermiddag. Så skal vi bruke tiden fram til søndag på å dosere snøen utover. Det kommer trolig noen mildværsdager nå, men søndag er det meldt ny kuldeperiode, så da starter opp igjen. Går det som vi håper kan vi åpne deler av bakken i midten av november, men offisiell åpning er planlagt 30. november, forteller daglig leder Sture Pilgård.