KRISTIANSAND: Etter en fuktig torsdagskveld på torvet endte den nå domfelte kvinnen på et spisested i Kristiansand sentrum sammen med to venner.

Inn kom den fornærmede mannen med venner. Det hele startet med krangling, og endte med slossing.

Som en del av denne slossingen havnet den fornærmede mannen på gulvet. Eieren av spisestedet så at den domfelte sparket målrettet mot fornærmedes ansikt med stiletthælen. Det var avgjørende for rettens bevisvurdering, fordi de involverte samlet sett ga flere ulike fremstillinger av hvem som hadde gjort hva i kampens hete.

Den fornærmede mannen ble sykmeldt i ti uker, og det var kort tid etter at han ble brakt til sykehus uklarhet om skadens omfang.

Det ble i retten opplyst at kort tid etter innleggingen på sykehuset ble skadeomfanget betraktet som kritisk i forhold til at mannen skulle miste synet. Nå plages han av problemer med tårekanalen.

Påtalemyndigheten ville ha kvinnen dømt til 75 dagers ubetinget fengsel. Retten mente det var tilstrekkelig med betinget reaksjon, fordi det forelå provokasjoner i forkant.

Utover fengselsstraffen må kvinnen betale den fornærmede cirka 3500 kroner i erstatning, og 10.000 kroner i oppreisningserstatning.

Hun må også punge ut med 2000 kroner i saksomkostninger.