GRIMSTAD: — Politiet har gjort en grundig etterforskning, vi er fornøyde med den jobben de har gjort. Konklusjonen deres bekrefter det vi hele tiden har trodd, sier Dahl-Pedersen til fvn.no.

45-åringen mistet sin mor i ung alder. Gerd Helga Hansen døde av kreft i 1996, hun var da bare 52 år gammel. Etter dette ble tanten, Ellen Ugland, en slags reservemamma for Ellen Kristin Dahl-Pedersen.

Sammen med ektemannen og deres barn skal de blant annet ha feiret jul sammen med Ellen Ugland og mannen Johan Jørgen Ugland. De har også reist på mange ferieturer sammen, blant annet til USA og Canada.

Hun legger ikke skjul på at den siste tiden har vært svært tøff for familien.

— De fleste forstår sikkert at dette har vært en stor påkjenning for oss. Først kom sjokket over at hun var død, deretter får jeg vite at politet starter etterforskning, forklarer Dahl-Pedersen,som nå ser fram til å få ro rundt seg.

— Vi har mistet en av våre aller nærmeste. Den siste tiden har vært en stor påkjenning for familien. Det som er godt for oss nå er at vi kan få ro. Medietrykket har vært stort, forklarer Dahl-Pedersen.

45-åringen er utdannet siviløkonom, blant annet med bakgrunn fra reklame og markedsanalyse. Nå er hun forfatter og har skrevet kriminalromanen «Under isen» sammen med Kirsten Hove Tveito. Tidligere har hun skrevet en sakprosabok om Ugland-rederiet.