ARENDAL: I dag skulle ordføreren reist på tre dagers tur i KS-regi til Bulgaria, men i stedet blir kommunens miljøvernrådgiver satt på flyet.

– Hun har det så lite greit som det går an å bli. Derfor forbereder jeg meg på å lede bystyret kommende torsdag, opplyser varaordfører Tormod Vågsnes (KrF).

Selv sier Rolstad Larsen følgende i en sms til fvn.no:

– Jeg har trengt et pusterom og en tid for ettertanke.

Eter å ha havnet på kant med sine partifeller i Ap sa ordføreren ja til å stille for Demokratene ved høstens valg. Så snudde hun på femøren, og høstet massiv kritikk. Samtidig meldte hun seg ut av partiet.

Forrige mandag ba Rolstad Larsen så om en ukes permisjon, fra i dag kan hun bli sykmeldt for en lengre periode.

– Det går nok mer og mer opp for henne hva hun har gjort, så hun har det rett og slett ugreit. Jeg vil prøve å være en støttespiller på det menneskelige plan, og skal ut til henne i kveld med en blomst fra bystyret, forteller fungerende ordfører Vågsnes.

Torsdag kommer en skikkelig het potet opp i bystyret, Barbu-planen, og varaordføreren forsøker nå å samle flertallet (Ap, H, Frp, KrF og Sp) om en felles strategi for hvor mye som skal bygges på en av byens flotteste tomter.

Torill Rolstad Larsen har full anledning til å fortsette som ordfører, som er et personlig verv. Vågsnes ønsker ikke spekulere i hvor lenge han blir vikar i ordførerstolen.