VÅGÅ/ARENDAL: De to ble funnet av Røde Kors, som fikk mennene ned i sikkerhet. Det skriver Agderposten.

Det var like før klokka 17.00 i går at venner av mennene meldte dem savnet.

— Vi har fått melding om at to menn på 22 år har gått seg vill på vei til Besseggen. De har nå slått opp telt på Lislfjellet, en fjelltopp langs Besseggen, ble det opplyst ved Gudbrandsdalen politidistrikt til lokalavisen ved 21-tiden tirsdag.

Mistet telefonkontakt

Politiet pratet med mennene over telefon, men mistet så kontakten. De to betegnes av politiet som lite fjellvante, og det var derfor ønskelig å få dem ned fra fjellet i løpet av kvelden.

Ifølge politiet var det snøvær i området og temperaturer rundt frysepunktet. Det skal ikke ha vært noen dramatikk i redingsaksjonen, og politiet ønsket rett og slett og hente dem ned ettersom været stadig ble verre.

–De to er ikke i noen direkte fare, men vi ønsker å få de ned fra fjellet ettersom været ikke ser ut til å bli noe bedre, sa Jørgen Berg, operasjonsleder ved Gudbrandsdalen politidistrikt, til NRK Sørlandet tirsdag kveld.

Funnet

Klokken 22.35 kunne Jørgen Berg opplyse at de to var funnet i god behold.

— Røde Kors har nå gitt beskjed om at de har funnet de to, og at alt er bra med dem. Teltet de var i er nå tatt ned og følget er på vei nedover til Gjendesheim og i sikkerhet. Det var ganske ufyselig på fjellet nå, sa han til Agderposten.