VENNESLA: — Det er to menn som er pågrepet i saken. Den ene ble pågrepet i går ettermiddag, mens nummer to ble pågrepet klokken ni i dag morges, opplyser etterforskningsleder Frode Forslund, til fvn.no.

- Tapet hendene

Det var natt til søndag at den grove voldsepisoden fant sted i Heptekjerrveien i Vennesla. De to ofrene, en 17-åring og en 19-åring, befant seg i en bil da to ukjente personer plutselig stod på hver sin side av bilen.

— De dro oss ut, og tapet hendene våre. De spurte om mobiltelefonen min, før de begynte å delje løs på oss, fortalte 19-åringen til Fædrelandsvennen på mandag.

Slått 30 - 40 ganger

Ifølge ham forsøkte gjerningspersonene så å legge guttene i bagasjerommet, men måtte avbryte fordi det ikke var plass. Deretter ville de starte bilen, men lyktes ikke. Da fortsatte volden. 19-åringen sier at voldsmennene skal ha slått de 30 – 40 ganger i ansiktet før de stakk av. Han hadde selv ingen formening om hvem de ukjente gjerningspersonen var.

De to ofrene tok så kontakt med politiet som satte i gang en etterforskning av saken.

— Vi gikk blant annet i gang med tekniske undersøkelser av bilen. Det er taktiske og tekniske spor som gjorde at vi nå har pågrepet to personer, forteller Forslund.

Kjenninger av politiet

De to pågrepne er delvis avhørt av politiet, men Forslund vil ikke opplyse om hva som har kommet frem i avhør. Han vil heller ikke gå ut med om de vet noe om hva som ligger bak volden.

— Det jeg kan si er at de to pågrepne er lokale, og at de har straffbare forhold på seg fra før av, opplyser han.