NYTT BESØK: I januar besøkte transportkomiteen med blant andre Halgeir Langeland (SV) og komiteleder Knut Arild Hareide Vest-Agder og møtte aksjonister langs E 39. FOTO: ARKIV ARENDAL: Transportkomiteen skal orienteres om forholdene på E 18 mellom Arendal og Tvedestrand. Senest i går var det en alvorlig ulykke på strekningen.

Besøket er en del av komiteens reiser landet rundt for å bli orientert og samferdsels— og kommunikasjonssaker. For noen måneder siden var de i Rogaland og Vest-Agder, og ble møtt med massive krav om utbedring av E 39. Nå står Aust-Agder og Telemark for tur og i Arendal vil de møte et massivt krav om penger til ny E 18 fra Arendal og østover.

Men det blir ikke bare vei og ny E 18 for komiteen, som ledes av nyvalgt leder i KrF, Knut Arild Hareide. Riksvei 9 opp Setesdal blir også behørig belyst. Det er også satt av tid til tog, sykkelbyprosjekt og standarden på fylkesveiene.

I forhold til kommunikasjon vil komiteen bli orientert om dårlig mobildekning flere steder i Aust-Agder fylke og til slutt ønsker man i Arendal og orientere komiteen om Arendal lufthavn, Gullknapp. Dog lander den på Kjevik tidligere på dagen.