KRISTIANSAND: Etter at kemneren i Kristiansand fredag begjærte bedriften konkurs, valgte bostyrer Fredrik Bie å levere inn oppbud på bedriften.

— Det er lagret en del båter der, og da er det ryddig om vi fikk åpnet konkurs på en dags varsel, sa bostyrer Fredrik Bie til Stavanger Aftenblads nettavis.

Han er bostyrer for hele Johs Lunde Marine Group som ble slått konkurs på mandag.

Videre drift

Johs Lunde Sylinderservice i Kristiansand er et av mange selskap i Johs Lunde-gruppen som går over ende i forbindelse med konkursen på mandag. Men denne delen av konsernet har gått bra, og ut over helgen vil tre av de ansatte jobbe for å overta.

Planen deres er å overta varelager og utstyr og inngå en ny leieavtale med eieren av bygget der Sylinderservice holder til.

— Jeg regner med at det er såpass stor interesse for et opplag og verksted midt i Kristiansand at dette skulle være liv laga, sier styreleder Terje Jensen i Johs Lunder Sylinderservice.

Fredag kveld ville han ikke si noe om hvem de tre som ønsker å overta er.

— Det jeg kan si, er at jeg regner med det blir fortsatt drift, sier Jensen.

Som før

Hvis det lykkes de ansatte å overta virksomheten., kommer de til å fortsette som før. De rundt 20 ansatte vil kunne fortsette i jobbene sine, og folk skal få reparert båtene sine som vanlig.

Johs Lunde Sylinderservice hadde et kostbart år i fjor i forbindelse med at de flyttet fra Tangen til Møvik. I 2009 gikk selskapet med et lite underskudd, mens det var gode overskudd årene før.