KRISTIANSAND: – Om få dager er det 17. mai i Norge. Da var min plan å ha et gøyalt og gratis show med korttriks for barna i nabolaget vårt. Jeg har selv flere barn som er fasinert av kortspill, og hadde planer om å holde et lignende show i barnehagen til sønnen min. Det har aldri vært min plan å lure noen, bare å gjøre barna glade. Jeg spiller ikke poker, sier mannen til fvn.no.

LES OGSÅ: Falske pokerkort beslaglagt i Kristiansand

Han ble aldri kontaktet av tollvesenet etter beslaget av de falske kortstokkene. Mannen oppdaget saken da han leste i tirsdagens papirutgave av Fædrelandsvennen.

Illegalt pokermiljø

Tollvesenet og politiet tror kortene er bestilt med tanke på bruk i det illegale pokermiljøet i Kristiansand. Kortene er blitt anslått å ha en samlet verdi på omkring 300.000 kroner. Senere er prisanslaget redusert til omkring 40.000 kroner.

Mannen opplyser til fvn.no at han bestilte kortene gjennom en kvinnelig bekjent i Kina og at han skulle betale 80 dollar for forsendelsen. Frakt på 60 dollar skulle hun dekke. Han sier han kan legge fram kvittering som dokumenterer kjøpet, og at politiet kan ringe hans venn i Kina for å få bekreftet at han snakker sant.

– Kortene selges som leketøy. Dette er ikke snakk om kort som kan brukes i ulovlig pokerspill. Kvaliteten er så dårlig at kortene går i oppløsning etter et par runder med spill. De er kun egnet til korttriks for barna. Lurer man noen i ordentlig pokerspill, havner man i trøbbel, sier mannen.

Han hevder at det var viden kjent i vennekretsen at han hadde bestilt kortene og at planen var å ha det moro med barna. Ifølge mannen bestilte han 32 kortstokker og ikke 40, slik tollvesenet hevder.

– Jeg bestilte så mange kortstokker fordi det var så billig, sier mannen.

(Les mer under bildet)

Kontorsjef Helge Breilid hos tollvesenet med kortene. Foto: Lars Hoen

Krever kortene tilbake

Han føler seg urettferdig behandlet av politiet og tollvesenet. Han mener han ikke har gjort noe ulovlig, og vil kreve kortene utlevert. Tollvesenet sier også det blir vanskelig å forfølge saken.

– Jusen her er vrien. Det er jo ikke ulovlig å importere kort, heller ikke av denne typen. Vedkommende kan jo hevde at han bare skulle bruke dem til å tøyse med kamerater, sa kontorsjef Helge Breilid ved Kristiansand regiontollsted i går.

Mannens advokat, Bård Syrstad, reagerer på at tollvesenet ikke kontaktet hans klient da kortstokkene ble beslaglagt.

– Det er jo merkelig at man skal lese om sin egen sak i avisen uten å vite noe på forhånd. Dersom de hadde mistanker knyttet til forsendelsen, kunne de bare ha tatt kontakt for å få forklaring, sier Syrstad, som mener Tollvesenet situasjonsbeskrivelse av det illegale pokermiljøet er en overdramatisering.

Han reagerer også på at politiet er så sikre på at kortene skulle brukes til illegalt pokerspill.

– Hvis de har så sterke indikasjoner på dette, så må de kunne dokumentere mistanken, mener Syrstad.