KRISTIANSAND : Mandag møtte tiltalte, en mann med utenlandsk opprinnelse, i Kristiansand tingrett. I går kom dommen. Han ble dømt til ubetinget fengsel i to år og ni måneder for voldtektsforsøket, og må betale den fornærmede kvinnen 75.000 kroner i oppreisningserstatning.

Den tiltalte mannen hadde vært på vorspiel sammen med flere andre, blant dem den fornærmede kvinnen. Han hadde gjort et par tilnærmelser i løpet av kvelden, men var avvist. I stedet for å gå på konsert, ville kvinnen heller gå hjem fordi hun følte seg så beruset. Fornærmede og tiltalte spaserte da sammen.

En mann som bor i Kongensgate hørte midt på natta raske skritt, stemmer og slåsslyder. Han gikk til vinduet, og tvers over gata oppdaget han en opprørt kvinne som lå naken fra livet og ned inne i et portrom. Han ringte straks politiet, som kort tid etter kom til. Da den ene politimannen kikket inn i portrommet, lå tiltalte delvis over kvinnen, og lot som om han sov. Han ble bokstavelig tatt med buksene nede, og aktiviteten opphørte, ifølge dommen fra tingretten, straks politimannen viste seg.

Kvinnen ble brakt til legevakten. Hun hadde pådratt seg mange skader i forbindelse med den behandling hun var utsatt for.

Den tiltalte mannen nektet i retten for at han hadde gjennomført voldtekten, og fortalte dommerne at han bare husker at han ble pågrepet, ikke at han utsatte kvinnen for noen form for vold. Han erkjente at han både før og under vorspielet hadde brukt amfetamin, alkohol og kokain.

I retten ble det lagt frem dna-bevis for kroppskontakten mellom de to, i tillegg til vitneforklaringene som retten har lagt vekt på i forbindelse med domfellelsen.

Retten bestod av meddommerne Gro Elise Prestvold og Øystein Olav Aksnes. Rettens leder var tingrettsdommer Marit Thorvaldsen. Aktor var førstestatsadvokat Erik Holmen og forsvarer advokat Robert Hovland.