MANDAL: Så skal 37-åringen ha fortsatt: «Jeg skal ta en hagle og skyte ham. Det blir for blir for enkelt, jeg får heller slå ham ihjel.»

37-åringen brukte navnet på MK-spilleren da han fremsatte trusselen, men den ble sagt til en annen mann. Hendelsen skal ha skjedd mandag 20. september i fjor utenfor Fyrlysets lokaler hos Frelsesarmeen.

To dager senere skal mandalitten igjen ha truet fotballspilleren. Denne gangen direkte.

«Jeg gleder meg til å treffe deg privat, ville ikke det være koselig,» skal han ha sagt utenfor Postgården i Mandal. Etter at MK-spilleren hadde gått, skal han ha sagt til en annen mann at han «faen meg skulle ta han» samtidig som han slo knyttenevene i hverandre.

MK-spilleren ønsker ikke å kommentere hendelsene overfor fvn.no, annet enn at han i jobbsammenheng møter folk med rusproblemer, og at uenigheter raskt kan oppstå.

Tiltalt for trusler

Nå er den 37 år gamle mandalitten tiltalt blant annet for disse to truslene.

Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder er han tiltalt for å ha truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel, under slike omstendigheter at trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt. Dette gjelder den angivelige trusselen 20. september. For den andre angivelige trusselen går tiltalen på at han skal ha krenket privatlivets fred.

Skal ha brutt våpenloven

Mannen står dessuten tiltalt for å ha oppbevart ammunisjon — patroner til hagle, rifle og i kaliber .22 - hjemme hos seg, uten polititillatelse. Han skal også ha skaffet seg en sykkel som var stjålet tidligere på året, og er til sist tiltalt for et innbrudd i Gustav Vigelands vei i mai i fjor.

Ved å knuse et vindu i en bolig, skal han ha stjålet blant annet smykker, alkohol og diverse elektroniske gjenstander.

Saken mot mannen skal opp i Kristiansand tingrett.