SISTE: Partene i vekterstreiken er enige om å møtes til frivillig mekling lørdag, opplyser Arbeidsmannsforbundet til NTB.

Forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund sa tidligere i dag at hun alltid er optimist.

– Jeg håper å finne en løsning for våre medlemmer. Men kravene våre ligger der, og våre medlemmer har ikke endret på noen av dem, sa hun.

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby innkalte partene i vekterstreiken til uformelle samtaler torsdag klokken 12. Ingen av partene ville kommentere om det har vært uformelle kontakter som har utløst innkallingen.

Ubehagelig press

Administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service ga imidlertid uttrykk for at konsekvensene av vekterstreiken merkes godt:

– Jeg får uendelig mange henvendelser hele døgnet, både fra bedrifter og fra sosialklienter som ikke får pengene sine og andre som berøres. Jeg føler et enormt press. Det er veldig ubehagelig. Denne streiken har store samfunnsmessige konsekvenser, selv om det så langt ikke er fastslått at det er fare for liv og helse. Jeg håper vi har noe å snakke om, sa Furulund.

Flere rammes

Med sommerferien seilende opp, vil både kontanttørke og vekterstreik som rammer flyplassene kunne ramme stadig flere.

Vekterne har varslet en opptrapping fra mandag som innebærer at 3.300 av 4.500 vektere organisert i Arbeidsmannsforbundet da vil være i streik, om det ikke kommer noen løsning innen den tid.

Men Furulund tror ikke at regjeringen kommer til å gripe inn med tvungen lønnsnemnd.

– Det sitter veldig langt inne. Denne streiken må løses av partene. 80 prosent av dette oppgjøret er jo ferdig. Vi kan ikke sprenge rammene nå, men begge parter må kunne gi noe for å komme til en løsning.

Og nå blir det altså mekling lørdag.