MANDAL: Han hevder fortsatt at hunden ble provosert til å angripe.

— Det som skjedde var et uhell som oppsto fordi Marko ble skremt. Da blir det feil om den og særlig den andre hunden som er helt uskyldig skal avlives, sier 23-åringen.

Denne uka fikk han vedtaket fra Politidirektoratet som holder fast på at de to hundene hans skal avlives slik Agder-politiet tidligere i sommer vedtok. 4. juli ble tre personer bitt og måtte ha legehjelp etter angrepet på en lekeplass i Mandal.

23-åringen sier at han er lei seg for at de ble skadet, men at hendelsen var et uhell.— Uansett skulle selvsagt hundene vært i bånd i første omgang, og slik sett er hendelsen også min skyld, sier han. Han forklarer dette med at hundene alltid har vært rolige og at bånd ikke var nødvendig i en inngjerdet hage.

MARKO: Mastiffen Marko er fortsatt på hundekennelen i Mandal, slik også den andre hunden til 23-åringen er. Fortsatt er det uvisst om de blir avlivet. Foto: Espen Sand

— Naboene sier at også din andre hund var involvert i angrepet?- Det stemmer ikke, jeg hadde stengt inne de to andre hundene.

Vanskelig etter hendelsen

23-åringen sier at livet har vært svært vanskelig for ham etter hendelsen.

— Det har blitt lite søvn og mange tunge tanker. Hundene er jo ikke gjenstander, de har vært en del av familien i flere år. Det er tøft å ikke få besøke dem på kennelen.

— Hva tenker du om de som ble skadet?- Ja, det er trasig, særlig toåringen. Jeg håper det går bra med dem.

Vil gå videre

Nå har han 14 dager på å bringe vedtaket fra direktoratet inn for retten. Deretter kan han bringe saken inn for lagmannsretten. Der håper han å få fram det han mener skjedde og som taler mer til hundenes fordel.

Det er blant annet viktig for ham å prøve å bevise at hans andre hund, Samanta, ikke har vært aggressiv overfor noen mennesker.— Jeg har blitt møtt med mange påstander om Samanta som jeg mener ikke er riktige, sier han.

Han sier at han har fått sympati hos noen, mens atter andre har vært veldig sinte på ham – blant annet noen naboer. På nettdebattene levnes han ikke mye ære som hundeeier.

— Det er vanskelig å forholde seg til. Folk må jo mene det de vil, men de vet ikke hva som skjedde. De kjenner heller ikke hundene mine, sier 23-åringen som håper denne hendelsen gjør at folk lærer seg å være rolige overfor fremmede hunder.

Kostnader

Mens saken går må han ut med 12.000 kroner i måneden for pass av hundene på kennel. Han må dessuten selv betale advokatutgiftene.

— Jeg betaler med egne penger, jeg gir meg ikke, sier 23-åringen.

Dessuten vurderes nå straffesak mot ham etter det som skjedde.

— Om de vil fengsle meg, så får de jo gjøre det. Men mest trasig er det om hundene blir avlivet.