BÆRUM: Stabæk-spilleren Ingvild Stensland ble i begynnelsen av juni slått ut av to virusinfeksjoner som rammet nervesystemet. Nå er lyngdølen tilbake i trening for serietoeren i eliteserien.

— Jeg er så smått tilbake i trening, og hadde en økt med ball mandag. Det er veldig godt å være tilbake, selv om jeg kjenner at kroppen ikke er hundre prosent, sier landslagskapteinen.

Tre uker på sykehus

Hun begynte årets sesong bra for Stabæk, etter proffoppholdene i Lyon og Göteborg. Åtte kamper resulterte i fem nettkjenninger, før sykdommen slo henne ut.

— Det har vært en annerledes sommer. Jeg har hatt til sammen tre uker på sykehus, og ikke fått trent. Håper jeg aldri opplever noe slikt igjen, sier lyngdølen.

Stensland har trent forsiktig et par uker og tror hun kommer til å bidra i årets sesong.

— Jeg kommer garantert på banen i høst, og regner med at jeg er klar før serieinnspurten. Men jeg har ingen konkrete mål, det er ikke hodet som bestemmer, det er kroppen. Alle kampene jeg spiller blir en bonus, sier Stensland.

— Jeg var i min beste form på mange år da jeg ble skadet, og jeg må være 110 prosent klar før jeg kommer inn i laget igjen. Vi har skikkelig konkurranse om plassene, legger Stensland til.

Uvisst etter kontraktsslutt

Ingvild Stensland signerte for Stabæk før denne sesongen, og har kontrakt med Bærum-klubben ut 2013-sesongen. Hva som skjer etter det vet hun ikke.

— Jeg ser kanskje for meg at jeg avslutter karrieren i Stabæk. Jeg blir eldre, så kroppen trenger mer tid på restitusjon nå.

Men Lyngdal-jenta utelukker ikke muligheten for å vende tilbake til Sørlandet når karrieren på toppnivå er over.

— Det er ikke umulig at jeg kommer til å avslutte i Lyngdal, men da har jeg nok trappet kraftig ned før jeg kommer sørover, sier landslagskapteinen.