GRIMSTAD: Politiet står omtrent på bar bakke etter at varer for omkring en halv million ble stjålet fra Parfymelle i Grimstad i april i år.

Men i forlengelsen av etterforskningen har politiet funnet et DNA-spor som er av stor interesse.

Biltyveri kan gi svar

— De tekniske sporene på stedet er analysert, og det er ikke noe gjennombrudd i saken. Men vi har funnet et DNA-spor i forlengelsen av etterforskningen, bekrefter etterforsker Leif Viken ved Grimstad politistasjon.

Viken ønsker ikke å gå inn på detaljene rundt DNA-sporet, men opplyser at et biltyveri står sentralt i etterforskningen. Bilen som det er snakk om skal ikke ha blitt benyttet under selve innbruddet, men politiet mener likevel sporet er interessant.— Vi tror biltyveriet har en sammenheng med innbruddet i butikken. DNA-sporet er lagt inn i politiets DNA-register. Det har ikke gitt treff, men vi håper at det kan gjøre det på sikt, sier Viken.

Steg inn butikkvindu

Det var 2. april i år at tyver slo til mot parfymeforretningen i Grimstad sentrum. Ved å fjerne et vindu høyt over bakken forsynte gjerningsmennene seg med verdier for omkring en halv million kroner.

I hovedsak ble det stjålet dyre kofferter og en mengde parfyme og hudpleieprodukter. Brekket bar preg av at tyvene var profesjonelle. Billige produkter ble ikke rørt.

Selv om vinduet ligger vendt mot et folkerikt leilighetskompleks og en trafikkert gate, har ikke politiet mottatt noen tips i saken.

Andre innbrudd på to år

Innbruddet skjedde kun i overkant av ett år etter at butikken hadde tilsvarende innbrudd. I november 2009 tok tyvene seg inn gjennom det samme vinduet og plyndret butikken for varer til omkring én million kroner.

Etter hendelsen i 2009 ble vinduene sikret med kraftige bolter som ble skrudd gjennom karmene og festet i veggen. Det holdt ikke.Leif Viken er rimelig sikker på at mobile vinningskriminelle står bak, og utelukker ikke at det er de samme som gjennomførte brekket i 2009. — Det er i alle fall grunn til å tro at gjerningsmennene har noe med hverandre å gjøre, selv om det ikke går an å slå fast at det er de samme folka, sier Viken.

Innbruddet i 2009 ble oppklart av politiet. Det viste seg at en østeuropeisk bande stod bak. Omkring to tredeler av tyvegodset ble tilbakelevert til butikken. Varene ble solgt for halv pris.