KRISTIANSAND: Politiet fikk ransmeldingen fra Scandichotellet fem minutter over midnatt. Det var tre personer som gjennomførte ranet, og det ble brukt et brekkjern til å true resepsjonisten.

— Utbyttet ble svært beskjedent, ikke minst fordi det åpenbart er lite kontanter i en hotellresepsjon, sier politibetjent Øystein Jørgensen ved Kristiansand politistasjon tiil fvn.no.

Han bekrefter at politiet har gode spor å gå etter i etterforskningen av ranet. Det er blant annet sikret funn som skal undersøkes av kriminalteknikere. Video fra kamera og bilder fra området er også viktige i etterforskningen.

God politibemanning i Kristiansand og kommunene rundt gjorde at flere patruljer ble satt inn i søket etter ranerne i natt. Blant annet ble det benyttet politihund, som var på vakt.

Rundt 20 år

— Resepsjonisten ble truet til å holde seg i ro mens de to andre ranerne forsynte seg med kontantbeholdningen og muligens noe drikkevarer, sier operasjonsleder Jon Kvitne.

To av ranerne skal ha vært maskert mens den siste ikke skal ha vært maskert.

— Beskrivelsen går på at det er folk rundt 20 år, sier Kvitne. Ranerne skal ha vært iført mørke klær og hettegensere.

Lobbyen sperret

En politipatrulje og kriminaltekniker var i natt på stedet for å få vitneforklaring fra hotellets nattevakt og sikret samtidig tekniske spor.

Deler av hotellets lobby var i natt sperret av med politiets markeringstape.