ARENDAL: Dette ble vedtatt mot en stemme.

— Det vil være det retteste for alle at styre tar stilling til lokaliseringen. Jeg oppfatter at det er stor forståelse for samlokalisering, sa styreleder Peder Olsen.

I følge Olsen er det geografiske ubetydelig.

— Jeg oppfatter at det er noe uro angående å flytte AMK ut av sykehuset. Jeg kan nevne at jeg har lagt saken frem for fagdirektør i helse Sør-Øst for å spørre om de har noe syn på dette. Han sier at en geografiske lokaliseringen er av underordnet art, sier Olsen.

Lokalisering

— Jeg synes det er kjempetrist at det blir en lokaliseringsdebatt, det hadde det aldri ment å være. Jeg synes det er kjempetrist at det skal handle om Arendal Kristiansand, sa styremedlem Heidi Helen Stykket under styremøtet til Sørlandet sykehus på Bjorbekk i Arendal i dag.

En arbeidsgruppe har foreslått at AMK og pasientreiser skal legges til Lillesand. Men etter mye diskusjon skal gruppen igjen gå gjennom hvor lokalene skal ligge.

Kristiansandsordfører Per Sigurd Sørensen, ville ikke inn i noen ny lokaliseringsdebatt.

— Det blir vanskelig å vurdere dette faglig for meg. Jeg tror på det som sies. Det viktige med samlokalisering er det strategisk viktige grepet. Hvor hen, fører til lokaliseringsdebatt, nok en gang. Det er ganske uinteressant hvor det blir liggende, sa Sørensen.

Bekymret

Harald Reiso var bekymret for kvaliteten ved å flytte tjenestene.

— Å flytte noe ut av sykehusmiljø blir forringelse av tjenesten og ikke styrking at tjenesten. Jeg synes ikke kvalitetsaspektet her er nok debattert, sa han.

— For meg betyr det ikke noe hvor det ligger, men at det ligger ved et sykehus. Mener det skal sterke faglige grunner til å legge det ut av et sykehus. Det er for tynne grunner til å legge det ut av et sykehus, sa Anne Amdal

— Jeg vil at vi setter punktum etter samlokalisering, og stryker utenfor eksisterende sykehusbygg. Deretter kan vi diskutere hvor, sa Viggo Lütcherath.

Arbeidsgruppen understrekte på styremøtet at det ikke er nødvendig å ha legevakt i nærheten av AMK.

— Spørsmålet om faglighet og sykehus er det legitimt å stille, og det skal gjøres en risikoanalyse. Det er ikke et poeng for oss å flytte fra sykehus, men der vi ønsker å flytte til, er det ikke noe sykehus, sa Laukvik.

Arbeidsgruppen antar at dersom det plasseres i Arendal eller i Grimstad, vil mange si opp jobben sin. De antar også at det vil bli lettere å rekruttere ambulansepersonell dersom sentralen blir liggende her. De mener dette vil føre det enklere å gjennomføre prosjektet med ett felles nødnummer 112.