KRISTIANSAND: – En østlending ringte med skjult nummer, og ønsket å møte oss på Vige fordi han eide en trailer som ikke kom inn på veien ved huset vårt, forteller Ellen Solås til fvn.no.

Familien eier en hestehage og har kameraovervåket eiendommen. Den potensielle bilkjøperen ringte fra skjult telefonnummer og ville ikke oppgi nummer.

– Han ville ringe opp igjen og ikke bli ringt. Det gjorde han og vi avtalte nærmere, forklarer Solås.

Familien mistenker at bilkjøperen har rekognosert etter bilen før han tok kontakt.

Bilen, en Audi S4 1999-modell med kjennemerke DN34403, ble annonsert på finn.no.

Ville prøvekjøre

Familien hadde planlagt båttur tirsdag ettermiddag og det ble derfor Solås’ 19 år gamle stesønn som skulle dra til industriområdet på Vige for å vise fram bilen. Avtalen var at bilkjøperen skulle prøvekjøre bilen mens 19-åringen satt på.

– Da mannen hadde satt seg inn, gikk sønnen min rundt bilen. Da vinte det i hjula og han kjørte av gårde. Sønnen min var i sjokk og opplevde det som svært guffent. Han fikk hjelp av noen naboer og fikk lånt en mobil. Han fikk varslet en taxi og politiet, forteller Solås.

Den unge mannens mobil lå i bilen da biltyven stakk av.

Etterlyst i hele landet

Politiets operasjonssentral fikk melding om det svært frekke tyveriet klokka 20.52 i kveld.

–Selgeren traff karen og før han fikk satt seg inn, stakk kjøperen av. Vi har mottatt stjåletmelding, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet har gitt beskjed til patruljene på Sørlandet om bilen, men har så langt ikke funnet bilen. Bilen er nå etterlyst i hele Norge.

– Vi har fått melding om at den muligens har kjørt østover på E 39, sier Osaland.

I politiavhør

I kveld satt 19-åringen i politiavhør for å fortelle alle detaljene rundt tyveriet.

– Vi er veldig glad for at sønnen vår ikke ble skadet. Hadde han fått satt seg halvveis inn, kunne noe skjedd. Man vet aldri helt med slike typer, sier Solås.