KRISTIANSAND: Lian var en av fire norske soldater som omkom etter at bilen de satt i ble rammet av en veibombe i landsbyen Almar i Afghanistan søndag 27. juni.

Torsdag bisettes Andreas Eldjarn (21) fra Grønnåsen kirke i Tromsø, og Trond Andre Bolle (41) fra Hoff kirke i Østre Toten. Simen Tokle (24) bisettes fredag fra Ballangen kirke. Alle de fire bisettes i sine lokale kirker.

— Vi har gitt tilbud om militær deltagelse og tilstedeværelse. Dette har de ønsket i forskjellig grad, sier sjefsprest i sjøforsvaret, Leif Tore Michelsen til Dagbladet.

I alle de fire bisettelsene vil det blåses trompetsignalet «bønnesignal». Dette vil bli gjort av trompetister fra forsvaret. Videre har alle fått tilbud om seks æresvakter, tre på hver side av båren, samt at kisten draperes med orlogsflagg, altså det norske splittflagget. Michelsen skal selv delta i Trond Andre Bolles begravelse i Hoff kirke torsdag, men han skal ikke delta aktivt i begravelsen.

— Den er det den lokale sognepresten som utfører. Det samme gjelder i Tromsø når Andreas Eldjarn bisettes. I begravelsen til Tokle og Lian vil det bli militære prester som står for seremoniene, forteller Michelsen til avisen.

Det er ikke lagt opp til noen deltagelse fra regjeringen i noen av begravelsene.