EVJE OG HORNNES : — Et skitrekk her oppe er noe vi har diskutert lenge. Vi ønsket å etablere dette for å utvide tilbudet til skifolket som bruker løypenettet på Høgås mye om vinteren, sier Trygve Jokelid i snødrevet.

Anlegget er først og fremst med tanke på barn og unge. Bakken ligger parallelt med lysløypa, har en lengde på 200 meter og vil få to nedfarter, samt hoppbakke. Det er også ønske om å sette opp lysmaster i anlegget som ventelig åpner i januar.

Bygd på dugnad

Jokelid er løypekjører, grunneier og hyttebygger på Høgås, noen kilometer før Gautestad. Sammen med ildsjel og hytteeier Øystein Tobiassen fra Søgne er det lagt ned 200-300 dugnadstimer siden duoen bestemte seg for å gå i gang med å realisere planene. For to år siden ble bakken planert med maskin.

Kjøpte trekk på nett

UTVIDER TILBUDET: Grunneier og vintersportentusiast Trygve Jokelid regner med at det nye skitrekket på Høgås åpner i januar. Bakken er planert, trekket montert, mens selve anlegget skal være et tilbud til barn og unge som trekker til den snøsikre plassen i Evje og Hornnes om vinteren. Foto: Frode Lindblom

Skitrekket ble funnet på internett i 2009. Jokelid kjøpte det for 125.000 kroner.— Vi var heldige, for det var det siste trekket igjen av denne typen, sier Tobiassen.

Han drev selv et skitrekk ved hotellet på Gautestad for noen år siden. Det var mye i bruk, men er nå lagt ned. Da Tobiassen solgte og kjøpte ny hytte på Høgås, fikk han med seg Jokelid på laget.

Etableres som medlemslag

Entusiastene får hjelp fra Bortelid skisenter på selve driften. Ifølge Øystein Tobiassen skal anlegget drives som et medlemslag.

— Alle hytteeiere i Gautestad/Høgås-området vil få invitasjon om å bli medlemmer. Et medlemskap vil koste 5000 kroner i engangsbeløp, mot to års gratis kjøring. Vi vil ikke etablere et aksjeselskap, for dette skal ikke være et kommersielt anlegg, forklarer Tobiassen.

Årskort og dagskort

Trygve Jokelid sier anlegget vil være åpent alle helger, samt vinterferie og påske. De antyder at prisen for et årskort vil bli 1200 kroner, dagskort 100 kroner.

— Foreløpig har jeg lagt ut rundt en halv million kroner i grunnarbeider og trekk. Vi må ha penger inn for å kunne drifte anlegget, sier Trygve Jokelid, som venter på sertifisering for ha folk til å drive skitrekket.

Kan forlenge bakken

— Blir dette den suksessen vi tror det vil bli, ønsker vi å sette opp master i bakken med tanke på å forlenge bakken på sikt, forteller Øystein Tobiassen.

Av andre investeringer på Høgås er det kjøpt ny løypemaskin, lysløypa er forlenget med 1,3 kilometer (totalt 7 km tur/retur) og det skal anlegges en liten skiskytterarena med ti skiver.

— Vi bygger en liten bane som et tilbud for alle utøverne fra kysten som kommer hit for å trene, sier Trygve Jokelid.