LILLESAND: Det er ordfører Arne Thomassens (H) umiddelbare reaksjon etter at rådmannen og økonomisjefen i Lillesand la frem sitt forslag til budsjett for 2013 onsdag kveld.

— Det som bekymrer meg hele tiden er skole. Det er tøft, altså. Det er nok den posten det vil bli størst diskusjon rundt, sier Thomassen.

I budsjettforsalget skal skolesektoren kutte tre millioner kroner neste år. Antallet lærerstillinger skal reduseres, men det er ikke spesifisert hvor mange.

— Jeg håper vi kan redusere uten å ta lærerstillinger. Men når vi skal ned med tre millioner, er vel det ikke mulig, sier ordføreren.

Grenser

Rådmannens forslag innebærer at innbyggerne må forvente å sende sine seksåringer til andre skoler enn der de tradisjonelt har hatt tilknytning. Det er flytende kretsgrenser i sentrum, og Tingsaker skole er full.

— Det betyr at elever som tradisjonelt hører til Tingsaker må gå på Brentemoen, og elever som tradisjonelt går på Brentemoen må flyttes til Borkedalen, sier Thomassen.

Dette gjelder kun ved opptak, og ikke elever som allerede er i skolen.

Veien er ute

Gjenåpning av den stengte fylkesveien ved Møglestu er en av ordførerens kampsaker. Den er ikke tatt med i budsjettet.

— Alle vet at det er svært stramt, og det ville ha vært feil av rådmannen å ta den inn i budsjettet. Men den saken skal vi komme tilbake til. Der jobber vi med løsninger. Men først må den nye planen stadfestes, så må den ut på anbud, og så får vi se hva det vil koste, sier Thomassen.