KRISTIANSAND: Det bekrefter kvinnens advokat overfor Agderposten.

Kvinnen var først siktet for forsettlig drap. Siktelsen ble etter en stund utvidet til å omfatte overlagt drap.

— Hun har erkjent straffskyld etter den siste siktelsen. Det kom fram i det siste avhøret som ble tatt av henne for noen uker siden, forteller advokat Sveinung Søndervik Johnsen til Fædrelandsvennen.

Det var 3. oktober i år at en 76-åring ble funnet død på en adresse på Østerhus i Grimstad. Mannens ektefelle rømte fra boligen med skader og søkte tilflukt hos en nabo. Den skadede kvinnen ringte selv til AMK. Politiet igangsatte raskt drapsetterforskning.Den 35 år gamle kvinnen hadde kjøpt en kniv på Jernia i Vågsbygd før hun dro videre til Grimstad for å drepe faren. Det var ingen andre til stede i huset da drapet og drapsforsøket skjedde.

Kvinnen sitter varetektsfengslet med begrunnelse i gjentakelsesfare. Det har kvinnens advokat lite forståelse for.

— Det er helt fjernt å påstå dette. Det er ingen gjentakelsesfare i denne saken, sier advokaten.Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at kvinnen nå skal gjennom en rettspsykiatrisk undersøkelse. Kvinnens forsvarer har ingen formening om drapsmotivet.

— Det er det man leter etter. Det er riktig som politiet sier at det ikke fremstår noe klart motiv i saken. Jeg kan derfor ikke si mer om dette nå. Vi får la de sakkyndige jobbe i fred og håpe de kan hjelpe oss med svaret på det, sier Søndervik Johnsen.