KRISTIANSAND: Det var fredag 31. august i år at mannen sammen med to kamerater møtte på en 24 år gammel mann som var sammen med fire venner i Vestre Strandgate. 20-åringens kamerater begynte å dytte 24-åringens venner og kaste en tralle mot dem. Etter hvert gikk 24-åringens gjeng fra stedet.

Men da de var på vei bort, skal noen i 24-åringens gjeng ha kalt de andre for idioter. 24-åringen og en av hans kamerater forklarer at de ikke husker at noe sånt ble sagt, men innrømmer at det kan ha blitt sagt. Retten mente denne tvilen skulle komme 20-åringen, som hadde drukket syv-åtte øl den kvelden, til gode. Likevel mente retten at dette utsagnet ikke var noen rimelig grunn til å svare med såpass grov vold.

Etter bemerkningen gikk 20-åringen til angrep på 24-åringen. Han slo ham i ansiktet med knytteneven så fornærmede falt i bakken. Han fikk brudd i øyehule og nese, samt to kutt i ansiktet som begge måtte sys.

Kristiansand tingrett mener det er bevist at 20-åringen handlet forsettlig, og at mannen må ha forstått at slaget med overveiende sannsynlighet ville medføre skade. Det legges til grunn at mannen i mange år har drevet med kampsport, og derfor burde vite om skadepotensialet.

Kristiansandsmannen er ikke tidligere straffedømt. Nå må han sone seksti dager i fengsel, og må betale 10.000 kroner i oppreisning og 680 kroner i erstatning til 24-åringen han skadet.