MANDAL: — Han har stått bak ran, vold og altså en ildspåsettelse av en barnevernsinstitusjon på Østlandet tidligere, sier politioverbetjent Tor Åge Tronstad hos mandalspolitiet.

Han vet ikke omfanget av denne brannen, men ingen skal ha blitt skadet da heller.

Gutten er nå siktet for grovt skadeverk, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag.

— Om retten går med på fengsling, må han regne med en normal varetektscelle. Siden må man jo vurdere en annen, mer hensiktsmessig varetekt, hans alder tatt i betraktning, sier Tronstad.

Truet med brødkniv

Det var søndag 16-åringen truet en ansatt på barnevernsinstitusjonen i Holum med brødkniv. Det skjedde i boligen som Lillesand Prosjektet leier i Holum. Den ansatte måtte flykte inn på et rom og fikk låst døra. Derfra fikk han fatt i politiet via mobiltelefon, men innen de rakk fram hadde gutten tent på boligen. I løpet av svært kort tid var huset overtent og ble totalskadd.

— Den ansatte kom seg greit ut av huset, og vi mener dermed ikke at hans liv og helse var i fare, sier Tronstad. Dermed er 16-åringen kun siktet for grovt skadeverk.

Gutten satt i avhør i hele går, og forklarte at han brukte papir for å antenne brannen, som startet i husets stue i 1. etasje. - Vi har foretatt tekniske undersøkelser av huset i dag, og så langt tyder alt på at guttens opplysninger stemmer, sier Tronstad.

Var sint

Gutten har sagt at motivet for at han tente på, var at han var forbannet på den ansatte etter en uoverensstemmelse. Derfor tente han på boligen, som var overtent på et blunk, godt hjulpet av at flere vinduer ble åpnet. - Men han sier at han ikke gjorde dette med vilje for å skape fart i brannen, sier Tronstad.

Gutten ble tatt i skogen like ved om lag en time etter at brannen oppstod.

Naboer til boligen sier til Fædrelandsvennen at de har merket lite og ingenting til de aktivitetene som har foregått i huset.

— Det er selvsagt ubehagelig at det skjer en slik brann i nabolaget, men ut over det har jeg ingenting negativt å si om virksomheten, sier en av dem til oss.