KRISTIANSAND KVADRATURENTilbudet er en smakebit på hva Kristiansands eldre kan vente seg når Livsglede for eldre drar i gang sin stafett.— Målet er at en bedrift hver uke, året gjennom, gir et bidrag som kan berike eldres livskvalitet, sier Annette Skeie Jakobsen. Hud og hår.

Først ute er Norsk Fotterapeutskole, som tilbyr eldre gratis behandling i morgen.Så er det spa som gjelder. Det nye spasenteret Spandabel på Hotell Norge har satt av hele mandag 4. desember for å spandere behandling av innbyggere over 60 år. 11. desember er eldre gratis velkomne til Komponisten frisørsalong. Og det var innehaveren der, Inger Holskog, som egentlig dro stafetten i gang da hun annonserte gratis frisering som bedriftens julegave, i samarbeid med Livsglede for eldre. Samme dag tilbyr Energimassasje gratis fotpleie.Dermed skulle i alle fall det ytre være på plass foran gratiskonserten for eldre i Domkirken samme kveld. Bøsseaksjon.

Denne dagen starter også en ukelang bøsseaksjon til inntekt for nettopp Livsglede for eldre.21. desember byr Elvebredden Catering på gratis julegrøt.Ruth Ribe var i utgangspunktet noe skeptisk til rollen som forsøksperson og sitt lange livs første spabesøk.- Jeg trodde aldri jeg skulle legge meg inn på Norge, sa 91-åringen, før hudpleier Kristin Iglebæk smørte ansiktet hennes inn med leire fra Dødehavet.Ruth Ribes skepsisk sank gradvis over i velbehag. Bare som saksopplysning, til eventuelle eldre som er ukjente med effekten av ørkensand, alge, vannlilje, salt og leire fra det saltholdige havet i Israel, og hva som ellers finnes av remedier på et spasenter.Og skulle det bli tid til overs hos de besøkende 4. desember, frister senteret også med tyrkisk bad, badstue i infrarød belysning og boblebad med stearinlys på kanten.Daglig leder av senteret, Bente Osaland, har satt av hele dagen til eldre som ønsker behagelige opplevelser. Seks ansatte står til disposisjon mellom klokken 10 og 18. Beboere på sykehjem.

  • Vi prioriterer beboere på sykehjem. Men tilbudene vil være åpne for alle. Det er bare å ringe 93 49 85 00. De første til mølla får male, oppfordrer Skeie Jakobsen, som sammen med Elin Anita Verdal dro i gang Livsglede for eldre i mai i fjor.En annen nyhet fra samme hold: Anne Fortun Moen tar over som leder av lokallaget i Kristiansand 1. januar.Tekst: Lars Hollerudlars.hollerud@fvn.no - 38 11 36 62