KRISTIANSAND: Allerede nå kan du forhåndsbestille konsollen over nett eller i butikk. Og det er ingen grunn til å vente. Noen leverandører regner med å gå tom før spilleren har nådd markedet. Hos Game Zone har de merket trykket siden januar i år.

— Det er veldig stor pågang etter Playstation 3. Vi har tilbudt forhåndsbestilling siden januar i år og første forhåndsbestilling kom 18. januar, sier daglig leder Eivind Kirkeby ved Game Zone til fvn.no. Han kan fortelle om en upåklagelig interesse rundt maskinen.

Har så det holder

Det er knyttet enorme forventninger til lanseringen av PS3. Så store forventninger at det annonseres at det vil bli mangel på konsollen ved lansering.

— Jeg har ikke fått eksakte tall på hvor mange maskiner vi får, men vi har fått visse indikasjoner fra leverandøren, så jeg tror lageret skal rekke til de som har forhåndsbestilt.

Han mener at flere spillere ville vært solgt hadde det ikke vært for prisen. Mellom 5-6000 kroner må du bla opp for det som forventes å bli den store manien i spillenes verden.

— For mange har prisen på Playstation 3 noe å si. Spillentusiastene vil jo ha den for enhver pris, men for mannen i gaten, så er 5-6000 kroner ganske mye.

Når maskinen slippes på det europeiske markedet i midten av november vil den være den hittil mest avanserte spillkonsoll på markedet. Og slikt går jo ikke upåaktet hen. En hel bransje tripper etter det som kan bli en av høstens, ja til og med en av julens bestselgere.

Hos Game Zone synes de det er vanskelig å spå fremtidig salg av Playstation 3 og XBOX360. — Playstation 3 kommer trolig med 10-20 nye spill rundt lansering. XBOX360 nærmer seg nå 45 titler. Og mange av beste titlene til XBOX360 er like gode som de nye spillene som blir lansert i forbindelse med Playstation 3, mener Kirkeby.

Han tror i stor grad det blir spillene til de forskjellige spillkonsollene som avgjør hva kundene vil velge.

Hvilken spillkonsoll foretrekker du?

Si din mening her.