KRISTIANSAND: Lørdag 25.november i fjor var 20-åringen på julebord med jobben. Her han drakk både brennevin og øl. Han kjørte sin egen bil til julebordet, men forklarte i retten at han hadde avtalt med en kamerat at han skulle komme å kjøre ham hjem. 20-åringen forklarte i retten at han husker å ha ringt kameraten sin, men av ukjente grunner ble han ikke hentet. Etter dette husker den tiltalte 20-åringen ingenting, før han våknet opp på sykehuset.

Kjørte av veien

Tiltalte skal ha kjørt fra festen i sin egen bil, og satt kursen vestover. En uniformert politipatrulje som møtte tiltalte på veien, snudde og kjørte etter 20-åringen for å sjekke. Da skal tiltalte ha satt opp farten, og politipatruljen satt på blålysene for å få ham til å stoppe. Dette har kun ført til at han satt opp farten så betydelig at politipatruljen så seg nødt til å avbryte forfølgelsen etter en kilometer.

Ved Ulvegjelet hadde 20-åringen kommet opp i en så høy fart at han ikke klarte en høyresving. Han skrenset rett over i motgående kjørefelt, traff en kantstein, kjørte over kanten og ned en skråning mellom to trær ,og havnet på taket delvis ut i Skogsfjorden.

Farten var over 120 km/t

Tiltalte ble like etter funnet forkommen i veibanen av to personer i en forbipasserende bil. Disse tok seg av tiltalte, og meldte fra om ulykken. Tiltalte ble fraktet til sykehuset der det ble konstatert kravebensbrudd, kutt i panna og rift i leveren.

Underøkelser gjort av Statens Vegvesen tilsier at 20-åringen har kjørt i over 120 km/t. En blodprøve tatt noen timer etter utforkjøringen viste en promille på 1,29. I tillegg var 20-åringen tiltalt for å ha stjålet fire flatskjerm-tver, kjøp av 200 valiumtabletter og for å ha oppbevart 152 valiumtabletter i boligen sin. Disse forholdene tilstod han.

Erklærte seg ikke skyldig

Tiltalte erklærte seg ikke skyldig i tiltalepunktene som gikk på den hasardiøse kjøreturen. Forsvarer la ned påstand om at den tiltalte 20-åringen skulle frikjennes for disse forholdene.

Retten var ikke enig, og 20-åringen ble dømt til 70 dagers fengsel, hvorav 40 dager gjøres betinget. Han mister også lappen for en periode på 20 måneder, og må betale 5000 kroner i bot.

I dommen vektla retten at 20-åringen nå har kommet seg ut av tidligere rusmisbruk, er godt i gang med utdannelse og har ordnede familiemessige forhold.