GRIMSTAD: Politiadvokat Leif Aleksandersen la ned påstand om 14 måneders fengsel, samt livsvarig tap av førerkort og oppreisning til de pårørende, i Aust-Agder tingrett tirsdag, skriver Grimstad Adressetidende.

Det var natt til 1. april i fjor at dødsulykken skjedde. Den avdøde trebarnsmoren Aud Monica Olsen fra Fevik fikk livstruende hode— og hjerneskader i ulykken, og døde tre uker senere.

En sakkyndig rapport viser at arendalsmannen (47) som kjørte ulykkesbilen skal ha hatt en promille på mellom 1,98 og 2,2 da han kjørte bilen. Mannen erkjente ikke straffeskyld i tingretten.

– Ikke skyldig fordi jeg ikke husker noen ting av dette, svarte arendalsmannen på sorenskriver Kari Johanne Bjørnøys spørsmål om straffeskyld, skriver avisen.

Mannen hadde også tatt Sobril før kjøreturen og kjørte en bil som var blitt begjært avskiltet fordi den ikke var EU-godkjent.

– Det siste jeg husker, er at jeg tok tre-fire Sobril på grunn av voldsomme nerver. Så har jeg fått blackout, og husker ikke noe mer før to uker etter ulykken, da jeg våknet på sykehuset, forklarte 47-åringen.

Også passasjerene i bilen til den avdøde fikk brudd- og indre skader i ulykken.