NepespaCa. 1 kg nepe/kålrot7,5 dl. vann2 ts salt1-2 kg ørretTykke nepeskiver kokes i salt vann i 2,5t. Et lite stykke salt flesk has i om man vil. Ta opp nepa og hold den varm.Lag jevning:2 dl melk og 3 ss mjøl per 5 dl nepekraft.Kok nepekrafta med jevning i ca. 5 min. Smak til med salt. Dette er til 2 porsjoner.Fisken:Fisken saltes en dag i forveien. Kok den på vanlig måte.Når man skal lage spaet tar man 2 dl nepekraft og 1,5 l fiskekraft og smaker til med melk. Serveres med lefse.Råmjølkskake1 l råmelk4,5 dl sukker3 ts natronCa. 1200 g hvetemelAlt røres sammen i kjøkkenmaskin. Deigen skal være omtrent like tykk som grøt. Stekes i smurt langpanne. 230 grader i 15 — 20 min.Vassgraut1 l vann3-5 dl byggmel/grynmelSaltKok opp vannet, rør i mel til det bli passe tykt. Koketid ca. 15 min.