UGANDA: Det sier markedssjef Arne Ranneberg-Nilsen i IK Start. Han er også ansvarlig for fotballklubbens samfunnsengasjement i Start Life Support (SLS).

Sammen med Mediehuset Fædrelandsvennen, Strømmestiftelsen og reklamebyrået Reccomended er målet å samle inn én million kroner til å bygge et nytt stadion.

Middelet er Julekalenderen 2007 på fvn.no. Der blir det i morgen lagt ut 24 videoer med Fredrik Strømstad. Han viser morsomme triks med ball, som leserne kan prøve seg på. Leserne inviteres til å spille inn forsøket på mobiltelefonens video, og sende dette som mms slik at videoen automatisk blir lagt ut på nettet.

— I byen Mbale i Uganda har barnehjemsorganisasjonen Child Restoration Outreach (CRO) reddet hundrevis av gatebarn fra gaten. De har klart å skape en fantastisk fotballkultur, sier Ranneberg-Nilsen.

Det betyr i praksis at gatebarna får skikkelig fotballtrening, både for gutter og jenter. Og i år har juniorlaget vunnet Ugandas cupfinale, mens seniorene har klart å rykke opp til landets eliteserie.

— Vi har gått inn i et treårsprosjekt med Strømmestiftelsen for å bidra med penger til dette. Alle vet hvor mye Start betyr for Sørlandet. Man kan knapt forestille seg hva dette vil kunne bety for Mbale, sier Ranneberg-Nilsen.

Han har selv vært i Mbale og sett hvor viktig dette prosjektet kan bli. Ikke bare vil det kunne gi foreldreløse gatebarn et bedre liv, det vil få betydning for hele byen.

— Vi er med på dette fordi vi ønsker å tilby leserne våre en julekalender på nett som kan underholde og engasjere. Og vi kaller den etisk julekalender fordi vi der oppfordrer folk til å gi penger til fotballbaneprosjektet, sier fungerende multimedieredaktør, Tor Mjaaland.

Strømmestiftelsen bidrar allerede i dag med penger til CRO som skal bygge fotballbanen. Stiftelsen har også bidratt til å kjøpe et landområde der anlegget skal ligge, og vil følge hele prosessen til den er ferdig.

Se reportasje i God Helg i morgen. Se Julekalenderen 2007 på fvn.no (åpner 1. desember). Se Morrakvisten på fvntv lørdag mellom 09 og 11.